Avukat Ali Aktaş, Ulaştırma Bakanlığında yapılan değişiklik vesilesiyle twitter sayfasında yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: 'Erdoğan, Ulaştırma Bakanlığından bir Trabzon'luyu alıp yerine bir başka Trabzon'luyu atadı.

Trabzonlular ve Rizeliler fark etmiyor olabilir ama gerçek şu: Tüm ülkede Trabzonlu ve Rizeli sayısı 2 milyonun biraz üzerinde ama kamu kaynaklı müteahhitlik ve idarî işlerde hep onlar var ve bu siyaset sayesinde oluyor. Ülkenin geri kalanı bundan ciddi şekilde rahatsız.

Bir siyasetçi olarak benim bu sözü söylemem riskli elbette. Ama hakikati söylemek zorundayım. Siyaset sayesinde kamu kaynakları Trabzonlular ve Rizelilere akıyor. Daha doğrusu onların da içinde azınlık bir gruba. Bunun görülmesi ve adil paylaşıma geçilmesi gerekiyor.

Bir Trabzon ve Rize Oligarşisi var. Bir de Trabzonlu ve Rizeli var. Oligarkların inşaatlarında çalışan Trabzonlu ve Rizeli ile ne derdimiz olabilir? Ya da yamaçtaki çay bahçesinden elde ettiği gelirle yaşamak zorunda kalan yoksulla? Onların gücünü kullanarak semirenler, derdimiz.

Siyasetçi Trabzonlu/Rizeli ile sermaye sahibi Trabzonlu/Rizeli ve memur-bürokrat Trabzonlu/Rizeli dayanışmasının iki ilin tüm ülkedeki nüfusu 2 milyonun üzerinde olduğu halde kamu imkanlarından orantısız yararlanmaları hepimizi rahatsız ediyor. Bunu anlamak zor olmasa gerek.'

KABİNEDEKİ TRABZONLU BAKANLAR

Mevcut kabinede Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzonlu isimler olarak karşımıza çıkıyor.

İŞ ADAMLARI

Kamudan aldığı büyük ihalelerle dikkat çeken Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz Rizeli bir iş insanı. Yine bir çok ihale alan Kalyon İnşaat'ın sahibi Hasan Kalyoncu Trabzonlu olarak biliniyor. Aldığı konut ihaleleri ile bilinen Ağaoğlu İnşaat'ın sahibi Ali Ağaoğlu da Trabzonlu.