Fenerbahçe'nin unutulmaz 10 numarası ve kaptanı Alex de Souza, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ülkesinde Socrates dergisine konuşan Alex, "Aykut Kocaman hoca ile Romanya'da bir konuşmamız oldu ve ona, göreve geldiği andan itibaren beni göndermek istediğini hissettiğimi söyledim" dedi.

Efsane Brezilyalı, "O da son derece soğuk bir şekilde düşündüklerimin doğru olduğunu belirtti. Gerçekten de bensiz bir takım istiyordu. Bu beni çok üzdü" ifadeleriyle ayrılığın perde arkasını anlattı.Olaylı Kasımpaşa maçından sonra iplerin koptuğunu hatırlatan Alex, “Maçtan sonra başkan kardeşiyle birlikte geldi. ‘Gitmek isteyen gidebilir’ dediler.

Ben kalacağımı belirttim. Aynı gün Aykut hoca üçüncü blofönü yaptı. Ayrılacağını söyledi. Güldüm, çünkü ayrılacağını üçüncü kez söylüyordu. Başkan bana, “Ya Aykut Hoca’nın dediğini yapıp gençlerle çalışırsın ya da gidersin” dedi. Gitmeyi tercih ettim, çünkü artık beni istemediklerini anladım. Maalesef herşey bu şekilde bitti” diyerek ayrılık hikayesini özetledi.

"KIYASLAMA YAPMAM"
Kendisine yöneltilen Galatasaray efsanesi Georghe Hagi ile kıyaslanması sorusuna ise Alex de Souza,"Hiçbir zaman oyuncuları birbirleriyle kıyaslamam. Bence içi boş bir uğraş" cevabını verdi.