Ünlü yazar Alev Alatlı, Habertürk TV'de Ece Üner'in programında, Almanya'da alınan 1915 kararıyla ilgili çarpıcı bir değerlendirme geldi.

Parlamentodaki söz konusu oturumda Merkel'in ve hükümet üyelerinin bulunmadığını hatırlatan Alatlı, "oturuma meclisin sadece 3'te 1'i katıldı" dedi ve Anglo-Sakson üst akıla işaret etti.

TÜRKİYE DEĞİL, ALMANYA TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜ

Olanı biteni tam tersi açıdan yorumlayan Alatlı, 1915 kararıyla birlikte Türkiye'nin değil, aslında Almanya'nın tuzağa düşürüldüğünü söyledi.

Kararla ilgili "Alınmadım bile. Bir şey bu kadar zevzek olur. Nesine alınacaksınız" diyen Alatlı, "Ne üstüne vazife? Ne işine yarayacak? Almanya'nın Türkiye'yi küstürmesi Almanya'nın ne işine yarayacak. Böyle baktığınız zaman asıl tuzağa düşürülen Türkiye değil Almanya" ifadelerini kullandı.

Anglo-Sakson dünya tarafından Almanların sürekli olarak devre dışı bırakılma eğiliminde olduğunu vurgulayan Alatlı, bu durumun 2. Dünya Savaşı'ndan beri sürdüğünü söyledi.

Alev Alatlı şöyle konuştu:

BU KARARLA ALMANYA'NIN ÖNÜ TAMAMEN KAPANMIŞ OLDU

Bu bana 1. Dünya Savaşı'nı hatırlatıyor. Zamanın müttefikleri sömürgesiz Almanya'nın Ortadoğu'nun petrolleriyle bütün bağlantılarını kestiler. Yapmadıkları kalmadı. Ve kesildi bu bağlantı.

Dönüyorum bakıyorum, Almanya yine eski Almanya. Benim bildiğim bu adamlar dünya enerjisinin 5'te 1'ini tüketirler. Adamların petrole ihtiyacı var.

Rusya'yla bağlantılarını kestiler, şimdi de Türkiye'yle kestiler. İran'la da kesildi. Bir tecrit var. Benim gördüğüm, bu iş Almanya'yı kilitliyor.

Önümüze konulan her tabağı yemememiz lazım. Almanya'da karar alınırken parlamentoya vekillerin 3'te 1'i girmiş.

BBC PROGRAMLARINA DİKKAT

BBC'deki yemek programlarında bir Alman yemeği gördünüz mü hiç? Bir Alman müzik grubu gördünüz mü BBC'de? BBC'de Almanya'ya dair her şey dışlanır. BBC'deki filmlere bakın, hala bugün bile 2. Dünya Savaşı filmleridir. "İngilizler Almanları nasıl yendi" filmleridir. Bir itme vardır. Anglo-Sakson dünyası bunları itiyor.