Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Adım Adım Ekonomi' programında konuştu. Albayrak, "2019'un ilk çeyreği çok daha iyi bir büyüme rakamı geliyor. Cari açıkta beklediğimizden çok daha güçlü bir netice doğacak" dedi.

Albayrak'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Ülkemize yönelik finansal dalgalanmalar karşısında güçlü duruş sergiledik. Türkiye sistemini çok daha güçlendiren ekonomik adımları uyguladı. Ekonomi Yeni Ekonomi Planı'nda ne öngördüysek ondan da iyi durumda ilerliyor.

Göreve geldiğimiz günden itibaren türlü türlü sıkıntılara karşı göğüs germek zorunda kaldık.

Türkiye güçlü ve istikrarlı bir liderlikle sistemini çok daha güçlendiren ekonomik altyapıya kavuştu.

Dünyanın, beklenenden çok daha kısa sürede Türkiye'nin bu yaşananların üstesinden gelmesini hayretle izlemesine şahit olduk.

2019'un ilk çeyreğinde çok daha iyi bir büyüme rakamı geliyor. Bu yılın ilk çeyreğinde çok daha iyi performans görüyoruz. Ocak, sanayi ve perakende rakamları arttı, Şubat'ta 5-6-7 puan daha iyi durumda. Mart, Şubat'tan daha iyi. En kötü geride kaldı dememizin sebebi o. Ekonomimizi ikinci çeyrekten itibaren çok daha güçlü potansiyel büyüme sürecine taşıyacağız. Bu yılın ilk çeyreğinde büyümede çok daha iyi bir performans göreceğiz.

Seçim dönemine rağmen finansal istikrar, para ve mali politikadaki dik duruştan taviz vermedik. İhracat ve turizmde göstergeler çok olumlu.