İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Bursa'nın Orhangazi ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Akşener, daha sonra kendisini takip eden kalabalığa seslendi. Kalabalık grup arasında 'Başbakan Akşener' pankartları açıldığı görüldü.

Akşener'in '5 maaş alan doymaz danışmanlar işlerine devam etti, sizin çocuğunuz işsiz kaldı' sözleri üzerine kalabalıktan yuhalamalar yükseldi. Akşener, 'Yapmayın, dertleşiyoruz' diyerek konuşmasına devam etti.

image small

'BERABER BU HARAMİ DÜZENİ EL ELE VERİP YIKACAK MIYIZ?'

Vatandaşa seslendiği konuşmasında Akşener 'İşsiz gencin iş bulması, istihdam yaratılması üzerinden, esnafın göçmesinin önüne geçmesi üzerinden, sanayiciye zeytinin iri tanelisinin 25 lira olması üzerinden, 9 lira 25 kuruş ince tanelinin olması üzerinden rekabet yapılacak. İşte burada, bu meydanda artık seçmen velinimettir' dedi.

'Bu velinimet olan aziz milletin karşısında ben dahil herkes hazır olda duracak' diyen Akşener, daha sonra vatandaşlara tek tek şu soruları sordu:

*Herkesi hazır olda durduracak mısınız? Beraber bu harami düzeni el ele verip yıkacak mıyız? 5 maaş alan haramzadeleri, kendi çocuğun işsizken 5 maaş alan o haramzade danışmanları oralardan, birlikte, beraber kovalayıp, onların yerine hak edenleri oturtacak mıyız?

*Senin çocuğun işsizken, KPSS'ye o kadar çalışıp, adam gibi puan alıp mülakatta elenirken, mülakatı bu ülkede beraber kaldıracağız tamam mı?

*Korunan, yandaşlık kontenjanından koca koca maaşlara oturtulan o haramzadelere karşılık oylarınızla ceza verecek miyiz?

*Ağaların, muhteremlerin benim gibi buraya gelip sizin karşınızda hazır ola geçmesini sağlayacak mıyız?'

'BURAYA HERKES GELECEK'

Kalabalıktan yükselen 'evet' seslerinin ardından Akşener, 'Tamam o zaman Allah razı olsun, göreceksiniz buraya herkes gelecek' dedi.

ERDOĞAN'A SESLENDİ: 20 LİRAYLA GEÇİN DE GÖRELİM BAKALIM

21 aydır ilçe ilçe esnafı gezdiğini belirten Akşener, 'Çiftçilerimizle, besicilerimizle, zeytin üreticilerimizle, tencereyi nasıl kaynatacağım diye düşünen kadınlarımızla, işsiz gençlerimizle, emeklilerimizle o dükkanlarda karşılaşıyorum. Herkes dertli, herkes yorgun, herkes yarınla ilgili endişe içinde' dedi.

'Oylarınızı o kadar kolay aldılar ki bu zamana kadar, dertlerinizi görmüyorlar' diye devam eden Akşener, 'Yeniden oyları o kadar kolay alacaklarına inanıyorlar ki, o kadar saraylarına kapandılar, dışarı çıkmıyorlar ki yoksulluk nedir unuttu muhteremler' ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Akşener, 'Sayın Erdoğan gençlerimize diyor ki, '650 liralık burs parasını yüzünüze gözünüze dursun'. 650 lira demek, 20 lira demektir ey Erdoğan! Sen 20 lirayla geçin de görelim bakalım kimin yüzüne gözüne duruyormuş. 150 bin lira maaş verdiğin bürokratlarının normal maaşını indir bakayım asgari ücrete de geçinsinler görelim bakalım. 150 bin lira maaş alan açın halinde anlar mı?' dedi.

'KÖYÜMÜZ PARSEL PARSEL SATILDI'

İYİ Parti lideri Akşener, Bursa'daki ziyaretlerine Yeniköy Mahallesi'nde devam etti. Akşener, burada köylülerin sorunlarını dinledi.

Yaşlı kadın Akşener'e, 'Bizim köyümüz parsel parsel satıldı, satılmadık yer kalmadı, torunlarımızın hayalleri mahvoldu, seni bekliyoruz yakın bir zamanda' diye dert yandı.

50 SENELİK PAZARCI İSYAN ETTİ: İŞLER DURDU, FİYATLAR YÜKSEK

50 senedir pazarcılık yaptığını söyleyen bir vatandaş ise, 'Bu pazarlar ne olacak? İşler durdu, fiyatlar çok yüksek. Ne yapmamız lazım? Kalkacak mı pazarlar?' diye sordu.

'TERÖRİST OLDUNUZ, SONRA ANLAŞILDI Kİ ÖYLE DEĞİLMİŞ'

Akşener, pazarcı esnafına şu yanıtı verdi:

'31 Mart seçimlerine giderken domatesin pahalılığını sizden bildiler, terörist oldunuz. Sonra anlaşıldı ki meğerse sizden değilmiş, sonra teröristilk üreticilere gitti, onların da olmadığı anlaşıldı. Pazarı kapatarak iş olmaz. Esas mesele üretici mutsuz, siz satanlar mutsuz, tüketicisi mutsuz. Siz tüketiciyi ekonomik olarak bir noktaya getirirseniz, istihdam yaratırsanız, üretenin ürettiği malın girdilerine teşvik ederseniz sen de mutlu olursun, tüketici de mutlu olur, üretici de mutlu olur.'

'BÜTÜN UMUDUMUZ SENSİN'

İYİ Parti lideri Akşener ile Bursa'nın Orhangazi ilçesinde karşılaşan 73 yaşındaki vatandaşın feryadı dikkat çekti.

'Köylü çocuğuyum, bütün hükümetleri biliyorum, 2-3 dönem de muhtarlık yaptım' diyen vatandaş, 'Keşke bir şey bilmeseydim, angut olsaydım. Ama bildiğim için çok zoruma gidiyor. Bütün umudumuz sensin. ' ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Bursa'nın Orhangazi ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

'YEDİĞİMİZ EKMEĞE KADAR DAYANDI ARTIK'

İlçe merkezinde kurmayları ile birlikte esnafı ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnafa 'geçinebiliyor musunuz?' diye sordu. Esnaf, 'Her şeye zam yaptılar. Dolar aldı başını gitti dükkanımıza koyduğumuz her ürün dolar kuru üzerinden. Ne olacak bizim halimiz böyle. Ekonomideki sıkıntı yediğimiz ekmeğimize kadar dayandı. Yeter artık' dedi.

'KİRA GECİKİNCE DİYANET FAİZ ALIYOR'

Diyanete ait olduğu söylenen iş yerlerindeki kiracıları gezen Akşener'e bir esnaf, 'Pandemi döneminde üç ay kapalı kaldık. Bir gün bile 'kiranızı almıyoruz' demediler. Üç ay boyunca kira aldılar. Ödeyemeyenlerden de faizi ile aldı diyanet. Adı üstünde diyanet bu yani' diyerek tepki gösterdi. Akşener, ise 'Pandemiyi beraber yaşadık. Keşke bu dükkanları her siyasetçi gezebilse. Biz her şeyi bildiğimizi zannederiz ama, hiç bir şey bilmiyormuşuz' dedi.

'AKP İKTİDARINDA KURTARIN BİZİ'

Akşener'in önünü kesen yaşlı bir kadın ise şöyle konuştu;

'Biz kurtulmak istiyoruz bu AKP iktidarından. Bize yazık değil mi. Ben 65 yaşındayım ellerimin haline bakın. İnsanlardan oy aldılar. Herşeyi dolara yüklediler. Bize dolarla maaş veriyorlar mı. İnsanca yaşamayı hak etmiyoruz mu.

Maaşım 2 bin lira. Onların bir günlük çay parası yazlıklar olsun. Bizi bu AKP iktidarından kurtarın lütfen.'