Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'in önderliğindeki İşçi Partisi, bugün yapılan genel seçimden zaferle ayrıldı. Çoğu sandıktan sonuçların gelmesiyle beraber İşçi Partisi'nin yüzde 49 oy aldığı bildirildi. Partinin Yeni Zelanda'da eşine az rastlanan bir biçimde mecliste çoğunluğa kavuşması bekleniyor. Ana muhalefet partisi, merkez sağcı Ulusal Parti ise yüzde 27 oy aldı ve yenilgiyi kabul etti.

Jacinda Ardern'in zaferinin sonrasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya hesabından yabancı dilde destek mesajı yayınladı.

"KADINLAR İÇİN İLHAM KAYNAĞI OLDU"

Akşener, "Tebrik ederim @jacindaardern Yeni Zelanda genel seçimlerinde tarihi bir zaferin yankılanması üzerine. Cesareti, vizyonu ve şefkatiyle dünyanın her yerindeki kadınlar için bir ilham kaynağı oldu" diye konuştu.

MÜSLÜMANLARA KARŞI DUYARLI TAVRIYLA BİLİNİYOR

Yeni Zelanda'daki genel seçimleri Başbakan Ardern liderliğindeki İşçi Partisi kazandı. Müslümanlara karşı duyarlı tavrı ve etkili Kovid-19 politikaları ile takdir toplayan Ardern "Tüm Yeni Zelandalıların taleplerini gözeten bir parti olacağız" dedi.