CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın ilk etabının açılış töreninde konuştu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, İBB Başkanı İmamoğlu'na seslendi, "Beyler tefeci faiziyle borçlanırken, siz gereği üzerinden ve değeri üzerinden kredi buluyorsunuz; niçin, çünkü şeffaflığınıza inanılıyor" dedi.

Akşener şunları kaydetti: "Çok güzel bir mutluluğu yaşıyoruz. Siz konuşurken gözümü kapattım ve sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte bu Millet İttifakı'nı kurmasaydık bugün bu hizmet kaça mal olacaktı, bitmiş olacak mıydı.

Siz bu hizmetleri yaparken ülkemize bu birlikteliğin nasıl fayda sağladığını gösteriyorsunuz. Beyler tefeci faiziyle borçlanırken siz gereği üzerinden kredi buluyorsunuz, değeri üzerinden kredi buluyorsunuz. Niçin çünkü şeffaflığınıza inanılıyor."

"BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA ENGEL ÇIKARMAYIN"

Akşener'in ardından konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara seslenerek "İBB Başkanı İstanbul'un kalbine saplanan o ihanet hançerini çekip çıkarmak istiyor; belediye başkanlarımıza engel çıkarmayın" dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "İstanbul'a ihanet edildiği söylendi, en yetkili kişi tarafından. Şimdi şunu ifade etmek isterim. İBB başkanı İstanbul'un kalbine saplanan o ihanet hançerini çekip çıkarmak istiyor. Merkezi hükûmetten şunu bekliyor lütfen belediye başkanlarımıza hiçbir engel çıkarmayın bırakın onlar kente hizmet etsinler. İstanbul bir beton ormanına dönüştü. İstanbul hak etmiyor beton ormanını. Yeşillik görmek istiyoruz. Merkezi hükümet engel çıkarmadığı sürece daha hızlı yapılacak. Engel çıkarsa da yapılacak."