İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. İşte Akşener'in konuşmasından satır başları;

"Şubat ayından beri iktidarı uyarıyoruz salgın konusunda olmadı. Salgının ikinci dalgasının ayak sesleri geldiğinde uyarı ve önlemlerimizi tekrarladım. Bazı ülkelerin hatalarından ders çıkarırlar diye umduk olmadı, vatandaşımızın sağlığı için yaptığımız önerilere kulak asar diye bekledik olmadı. Pandeminin başından bu yana gayretli gördüğümüz Sağlık Bakanı'nı da alınan her karara tebelleş olan Erdoğan'ı da uyardım. Milletimizi bu belaya karşı savunmasız bırakıyorsunuz dedim. Ama sayın Erdoğan her konuyu en iyi bilen olduğu için önerilerimizi dinlemedi. Aylarca vaka sayılarını sağlayıp herkesi kandırabileceklerini sandılar. Sadece kendilerini kandırdılar.

Aylarca vaka sayılarını saklayıp milletimizi kandıracağını sandılar. Dünyada durumu kötü olan ülkeler var ama ikinci dalgaya karşı kendini koruyabilen ülkeler de var.

İlk seçimde milletimizin karşısına bu lekeyle çıkmak zorundasınız.

Sorumluluğu önerilerine kulak asmadıkları Bilim Kurulu'na yüklediler ardından da vatandaşımızı suçladılar.

Madem tek adam düzenini kurdun sorunun tek sorumlusu da sensin. Pandeminin ikinci dalgası Türkiye'ye pahalıya mal oldu.

Propagandayla sorumluluktan kaçabileceğinizi sandınız. Yalanların yatsıya kadar süreceğini görmediniz. Artık yüzlerinizde millete yalan söylemiş iktidarın kapkara lekesi var. İlk seçimde milletimizin karşısına bu lekeyle çıkmak zorunda kalacaksınız. Sorumluluğu önerilerine kulak asmadıkları bilim kurulunun üstüne yıktılar, ardından da vatandaşları suçladılar. Sen mitingler yap, çay at elbette bir şey olmadığını düşünen vatandaşlarımız olur. Yine ellerini yıkamışlar yine hiçbir suçları yok. Yok öyle Sayın Erdoğan. Madem tek adam düzenini kurdun, o zaman tek sorumlu var o da sensin. Başarısızlıkları da bir zahmet üstleneceksin.

Bu iktidarın millete verebileceği hiçbir şey kalmamıştır. Bu iktidar ömrünü tamamlamıştır. Bu iktidar memleketimiz için pandemi kadar tehlikeli bir hale gelmiştir.

Derhal 14 günlük sokağa çıkma yasağını uygulayın bunu yaparken de vatandaşımızın mağduriyetini önleyecek önlemleri eksiksiz alın. Zaman vatandaşımızın canını kurtarma zamanı siyasi rant zamanı değil.