Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün yeni bir Saadet Partisi teşkilatı oluşturmak için kendi gözetiminde bir liste hazırlanarak partisinin kongre başkanlığına sunacaklarını belirtmesinin ardından başlayan 'Milli Görüş' tartışmasına AKP'li vekilin dahil olması dikkat çekti.

AKP'Lİ ÇAMLI: MİLLİ GÖRÜŞ, AKP'DE MÜNDEMİÇTİR

Sosyal medyadan bir paylaşımda bulunan AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, 'Milli görüş kadim bir hak davanın tarifidir. 1909 Yıldız ihanetiyle öz yurdunda garipleşen bu dava 1969'da Mücahit Erbakan hocamızla tekrar mücessemleşmiş, Mücahit Erdoğan ile son 20 yıldır da dünyanın en büyük ve en önemli hareketi olmuştur! Milli Görüş AK Parti'de mündemiçtir' diye yazdı.

YENİDEN REFAH'TAN CEVAP

Ahmet Hamdi Çamlı'nın bu açıklamalarına Yeniden Refah Partisi'nden yanıt geldi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zafer Emanetoğlu, yazılı açıklamayla Çamlı'ya şu ifadelerle cevap verdi: Ak Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı'nın Twitter hesabı üzerinden paylaştığı Milli Görüş ile ilgili düşünceleri elbette sadece kendini bağlamaktadır, zira bu düşüncelerine ortak olacak birilerini bulmakta oldukça zorlanacaktır. Evet Milli Görüş Hakk'ı hakim klima mücadelesinin adıdır ve evet 1969 yılında merhum liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız tarafından başlatılmıştır. Ancak bugün Milli Görüş anlayışının, siyasetinin ve mücadelesinin nerede ve nasıl hayat bulduğunu anlamak için öncelikle Hak anlayışın' doğru tarif etmek gerekir.

Hak; zamana ve şarta bağlı olmaksızın değişmeyen doğrudur. Bu tariften hareketle, Milli Görüş'ün 1969'dan bugüne kadar savunduğu ilkelere ve ulaşmak istediği hedeflere bakarak sorumuza doğru cevabı bulabiliriz.