Eski AK Partili vekil Metin Külünk Twitter hesabından Marmaray istasyonunun Koronavirüs salgınına rağmen kalabalık olan videosunu paylaştı. Marmaray'ı TCDD'nin işlettiğini unutan Külünk, 'Bu nasıl bir ciddiyetsizlik ve de nasıl bir aymazlıktır!' diye yazdı.

AK Partili Külünk paylaşımında, 'Burası İstanbul/Marmaray. Bu nasıl bir ciddiyetsizlik ve de nasıl bir aymazlıktır! Kamu ve yerel yöneticilerin çok başarılı yönetilen bir süreçte sorumluluklarının daha da farkında olarak ve tehlikenin henüz geçmediğini unutmadan hükümetimizin titizliğine ayak uydurmaları gerekmektedir' diye yazdı.

Külünk'ün Twitter hesabından yayınlanan görüntüleri çeken kişi, videoda 'Görüyorsunuz İstanbul Büyükşehir Belediyesi şu an çalışmıyor. Görmüş olduğunuz herkes şu an risk altında. Resmen ölüme yolculuk gibi bir yolculuk var şu anda. İnsanlar burada üst üste, sosyal mesafe diye bir şey yok. Belediyeciliği bu kadar kötü yapan, bu kadar kötü yönetimin içerisinde olduğunu görüyorsunuz.' dedi.

İBB YANIT VERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Beyaz Masa Twitter hesabından Külünk'ün paylaşımına yanıt verildi.

İBB'nin yanıtında 'Metin Bey Merhaba, Marmaray işletmesi Ulaştırma Bakanlığı TCDD tarafından yapılmakta olup, Marmaray ile iletişime geçmenizi rica ederiz. İyi günler dileriz' denildi.