Türkiye, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Instagram hesabından paylaştığı istifa mesajının ardından gözlerini Ankara'ya çevirdi.

Bakan Albayrak o mesajında, 'At izinin it izine karıştığı, Hak ve batılı ayırt etmenin zorlaştığı böyle çetin bir zamanda bizlerin samimiyetine inanarak dua eden her bir vatandaşımızdan Rabbim razı olsun' ifadelerini kullanmıştı. Devamında da "Sonumuzu hayreylesin…" diyerek mektubu bitirmesi dikkat çekmişti.

İstifa paylaşımının ardından Berat Albayrak'a AK Parti'den ilk tepki Eski Milletvekili Mehmet Metiner'den geldi.

Metiner sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Makamlar şahıslarla kaim değildir. Kimin hangi göreve getirileceğine liderimiz karar verir. Liderimizin kararını asla tartışma konusu etmeyiz. Görevini bırakmak isteyen istifa dilekçesini Cumhurbaşkanına arz eder. Takdir Cumhurbaşkanınındır' ifadelerini paylaştı.

Devamında ise Albayrak'ı eleştirerek, 'Cumhurbaşkanı istifayı kabul ederse kamuoyuyla paylaşır. İstifanın sosyal medya üzerinden CB tensibi olmadan paylaşılmasını yanlış bulurum. Şayet açıklanan o istifa mektubu Berat beye aitse oradaki kimi ifadeler ne yazık ki siyaseten yanlış ve sorunlu' diye yazdı.

Sonrasında ise Metiner, 'Berat bey değerimizdir. Ya birileri onu yıpratmak için hesabını ele geçirip böyle bir metin yazıp yayınladı ya da samimiyetinden anlık bir boşluğa düşüp bu yola tevessül etti. Eminim ki kendisi de bu yöntemin yanlışlığının farkına varmıştır. Değerlerimizi yıpratmadan çözmeli' dedi.