Ön tarafı paravanlarla kapatılmış olan AKM’ye gelen işçiler, çalışma alanında binadaki kırık camları söktü, iş makineleri ise beton zemini kazma çalışmalarına başladı.

Binanın dış tarafından duyulan sesler, yapılan çalışmalarda kaynak makinelerinin de kullanıldığını ortaya çıkardı. Birçok camı kırık olan ve yıkılma tehlikesi olmasından dolayı bir takım noktalarından demir çubuklar ile desteklenerek güçlendirilen bina 2007 senesinde kapatılmıştı.

Taşıyıcı kolonlarda meydana gelen sorunlar sebebiyle tadilata alınacağı ifade edilen bina için söküm işlemleri gerçekleştirilerek restorasyon için proje açıklanmıştı. Fakat 2013 senesinde tüm çalışmalar durdurulmuştu. AKM’nin yıkılıp yıkılmayacağı uzunca bir müddet tartışma konusu olmuştu. Yıkım çalışmalarından sonra yeni yapılacak AKM binasında tasarımı kırmızı kubbe tarzında 2500 kişilik opera salonu, 800 kişilik tiyatro salonu ve bin kişilik konferans salonu ile 285 kişilik sinema salonu, 250 kişilik oda tiyatrosu sergi salonu, bir kütüphane ve tam 885 araçlık otopark da yer alacak.