Akit yazarı Vehbi Kara, 28 Şubat sürecinde mağdur olan kişilerin özlük haklarının iade edilmesi gerektiğini söyledi. 28 Şubat süreci ile ilgili deç de olsa yapılan yanlışın farkına vardıkları için CHP'yi tebrik ettiğini belirten Kara, AKP'yi eleştirerek "Fakat bu acı gerçeği Ak Parti hükümetine ve Adalet Bakanlarına anlatmak; "deveye hendek atlatmaktan" daha zordur." dedi.

Kara, bugünkü "AK Parti'den lütuf beklemiyoruz" başlıklı köşe yazısında "28 Şubat zulmü ve mağdur edilen insanlara haklarının verilmesi konusu daima ertelenmiş ve unutturulmaya çalışılmıştır" dedi. Bu konuda AKP yetkililerinin verilmiş birçok sözü olduğunu ifade eden Kara, özetle şunları yazdı:

"Fakat birçok siyasetçi kör, sağır ve dilsiz rolünü üstlenerek yapması gereken görevleri ihmal etmiştir. Gören zannedecektir ki; hükümetten bir lütuf bekleniyor. Veyahut devlet ulufe dağıtıyor ve bazı insanlar bunu istiyor.

Ne münasebet efendim! Devletin zulüm ve haksızlık yaparak ordudan ve kamu kurumlarından atmış olduğu binlerce insanın özlük haklarının iade edilmesini ve hiç olmaz ise tazminatlarının verilmesini istiyoruz. Çünkü anayasa ve kanunlar ile belirlenmiş haklar; bizzat devlet tarafından gasp edilmiştir. Yine yasalar çerçevesinde yapılan müracaatlar Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından haklı görülüp Meclis'e ve Ak Parti hükümetine 'mağdur edilen vatandaşlarımıza haklarının iade edilmesi gerektiği kararı' bildirilmiştir."
CHP'yi tebrik eden Kara,"CHP'nin özeleştiri yapması bazı darbeci 28 Şubat generallerinin rütbelerinin sökülerek hapse atılmasından sonra olmuştur. Geç de olsa yapılan yanlışın farkına vardıkları için kendilerini tebrik ediyorum" görüşünü dile getirdi.

AK PARTİ'YE ANLATMAK DEVEYE HENDEK ATLATMAKTAN ZOR

AKP'yi eleştiren Kara, şu ifadeleri kullandı:

Fakat bu acı gerçeği Ak Parti hükümetine ve Adalet Bakanlarına anlatmak; 'deveye hendek atlatmaktan' daha zordur. Yıllardan beri bu meselenin takipçisi olduğum için konuyu biraz daha açayım. Çünkü kamuoyuna çok yanlış bilgiler verilerek halkımız aldatılmaktadır. Ayrıca ben de bir 28 Şubat mağduruyum. Hatta yazar olmamın en önemli sebeplerinden bir tanesi; medyada ordumuzda yapılan zulüm ve haksızlıkların dile getirilmeyişidir.