Süper Lig'in 8. haftasında Trabzonspor evinde Akhisarspor'a 6-1 yenilerek büyük bir şok yaşadı.

Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri; 8. dakikada Serginho, 39. dakikada Mustafa Akbaş kendi kalesine, 45+1. dakikada Larsson, 53 (penaltı) ve 64'te Paulo Henrique, 90. dakikada Kadir kaydetti. Trabzonspor'un tek golü ise 50. dakikada Abdülkadir Ömür'den geldi.

Ligin son 4 haftasında galibiyet yüzü göremeyen Trabzonspor, oynadığı 8 maçta 2 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 3 beraberlik alarak 9 puanda kaldı.

Bordo-mavili tribünler teknik direktör Ersun Yanal ve yönetimi istifaya davet ederken, ikinci yarıda oyundan alınan Olcay Şahan ıslıklandı.

Çıkışını sürdüren ve oynadığı 8 maçta 5. galibiyetini alan Akhisarspor ise 16 puana yükseldi. İlk deplasman galibiyetini alan Ege temsilcisi, bu sezon bir maçta ilk kez 2 gol barajını aştı.

MAÇIN GOL DAKİKALARI

8. dakikada Teleset Mobilya Akhisarspor, öne geçti. Durica'nın hatasında Serginho sağ taraftan ceza alanına girererek kaleci Onur ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu uygun durumdaki Henrique'ye aktardı. Bu futbolcunun şutunda çizgi önünde Mustafa Akbaş'ın çıkardığı meşin yuvarlağı bu kez Serginho, kafayla filelere gönderdi: 0-1

39. dakikada konuk takım 2. golü buldu. Miguel Lopes'nin sağdan ortasında, Durica'nın müdahale ettiği top Mustafa Akbaş'a çarparak kaleci Onur Recep Kıvrak'ın solundan filelere gitti: 0-2

45+1. dakikada konuk takım farkı 3'e çıkardı. Soldan ceza alanına giren Larsson, Durica'dan sıyrılarak topu Onur Recep Kıvrak'ın üzerinden filelerle buluşturdu: 0-3

50. dakikada Trabzonspor, farkı 2'ye indirdi. Sağ çaprazda ceza alanında topla buluşan Abdülkadir Ömür'ün şutunda, meşin yuvarlak kaleci Lukac'ın sağından filelere gitti: 1-3.

53. dakikada Henrique, kullandığı penaltı atışında meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-4.

64. dakikada Onur Ayık'ın ara pasında savunmanın arkasında topla buluşan Henrique, aşırtma bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Onur Recep Kıvrak'ın üzerinden filelere göndererek kendisinin 2, takımının da 5. golünü kaydetti: 1-5.

90. dakikada Soner Aydoğdu'nun pasında topla buluşan Kadir Keleş, sert bir vuruşla topu kaleci Onur Recep Kıvrak'ın üzerinden filelere gönderdi: 1-6.

MAÇTAN NOTLAR

Burak Yılmaz, 100. maçına çıktı

Trabzonspor'a sezon başında Çin'in Beijing Guoan takımından gelen Burak Yılmaz, bordo-mavili takım formasıyla 100. resmi maçına çıktı.

Karadeniz ekibine ilk kez 2009-2010 sezonunun devre arasında gelen, 2010-2011 ve 2011-2012 ile bu sezonda olmak üzere toplam 99 resmi maçı çıkan milli futbolcu, 65 gol kaydetti.

Akhisarspor'da 4 eski Trabzonsporlu

Teleset Mobilya Akhisarspor'un ilk 11'inde daha önce Trabzonspor'da forma giyen 4 oyuncu yer aldı. Soner Aydoğdu, Henrique, Mustafa Yumlu ve Caner Osmanpaşa 11'de görev aldı. Daha önce bordo-mavili formayı giyen futbolculardan Fatih Öztürk ve Kadir Keleş ise yedek kulübesinde oturdu. Trabzonspor'un eski oyuncularından Olcan Adın sakatlığı nedeniyle Akhisarspor'un 21 kişilik kadrosunda yer almadı.

Bu arada, Trabzonsporlu taraftarlar, Teleset Mobilya Akhisarspor karşılaşmasına fazla ilgi göstermedi. Medical Park Stadı tribünlerinin önemli bölümünün boş olduğu gözlendi. Az sayıda Teleset Mobilya Akhisarspor taraftarları da karşılaşmayı kendilerine ayrılan tribünden takip etti.