35 Yıldır Mersin'de ikamet ediyorum. Hiçbir zaman siyasi bir oluşumun bünyesinde yer almadım. Diyen Akyüz ;

'Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışmaları dikkatimizi çekmişti. Türkiye'nin bir gerçeği olmuştu. Önümüzdeki sorunları onunla çözebileceğimize inandığım için Adelet ve Kalkınma Partisi'nin kuruluşundan itibaren siyasi mücadelelere başladık'. dedi.

Röportaj sırasında önemli açıklamalarda bulunan Turgay Akyüz şunları ifade etti ;

Ciddi Emekler Harcadık !


15 seneye yakın Mersin Ak Parti teşkilatlarında gönülden bağlı olarak seçim koordinasyonlarını yönettim.

Gecemizi gündüzümüze katarak 60 Günlük bir seçim çalışması yaptık ve birinci olduk. Siyasi yaşamım boyunca ben hep yanlışların karşısında doğruların yanında oldum.

Geçmişte İstanbul yerel seçimlerine de katıldım. Sayın İçişleri Bakanımızın seçim bölgesinde çalıştık , Biz Partimize katkı sağlayacak devamlı her türlü gönül seferberliği yaptık.

Partimi Seven Bir İnsanım!

Ben bu partinin Türkiye için bir şans olduğuna inanıyorum. Türkiye için Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bir şans olduğuna inanıyorum. Türkiye de Sn. Recep tayyip Erdoğan'ın ekolünden gelen haşa bir siyasi figür çıkmadı çıkmaz. Biz liderimiz için partimizdeki mücadeleye devam ediyoruz.

Dış güçler Türkiye'nin güçlü olmasını istemiyorlar.

35 yaşından itibaren siyasetin içerisindeyim. 17-18 senedir siyaset içindeyim. Evde duramıyorum . Hakkari'de bir olay olduğu zaman kendimi sorumlu hissediyorum. Memleket sevgisi , ülke sevgisinden dolayı , ülke sorunlarını kendime sorumluluk ediniyorum



Orta Doğu'da Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin şans olduğuna inanıyorum


Ak Partinin siyasi gündemi pandemi sürecidir. Başarılı bir Sağlık Bakanımız var. Bu süreci iyi yönetiyor. Dünyada Türkiye çok iyi .

Özellikle Küresel güçler Orta Doğu'da güçlü olmasını istemediği ülkelerden bir tanesi de Türkiye'dir. Yıllarca yaklaşık 40 senedir , bizi terörle uğraştırıyorlar.

Terörle mücadele konusunda Doğu bölgesinin insanı olarak zaman zaman onlar ile ilgili açıklamalar yapıyorum.' ifadelerini kullandı.