Ordu'nun Gürgentepe ilçesinin AK Parti'li Belediye başkanı Yaşar Şahin, belediye işçilerine sendikadan istifa etmeleri yönünde baskı yapmaya başladığı ve istifa etmeyen işçilere hakaretler yağdırdığı ileri sürüldü. Şahin'in, sendikadan istifa etmeyen şehit yakını ve belediye işçisi Sevinç Karaca isimli kadına da makamında hakaret ederek kovduğu ortaya çıktı.

ÖNCEKİ BAŞKAN ÜYE YAPTIRDI

Söz konusu hakaret olayının 2019 yılının haziran ayında yaşandığı öğrenildi. Gürgentepe'nin daha önceki AK Parti'li belediye başkanı, işçileri Belediye-İş Sendikası'na üye yaptırmıştı. Ancak 2019 mart seçimleri sonrasında ilçenin yeni belediye başkanı olan Yaşar Şahin, belediye çalışanlarının sendikadan ayrılmalarını istedi. Buna direnen belediyedeki temizlik işçisi Sevinç Karaca'nın ise işine son verildi.

ŞAHİT YAKINI ÇIKTI

Sevinç Karaca'nın aynı zamanda 1996 yılında Hakkari Şemdinli'de şehit olan Jandarma Er Sezgin Karaca'nın da yengesi olduğu ortaya çıktı. Üstelik ilçede Şirinköy Şehit Sezgin Karaca İlkokulu olarak şehidin adının verildiği bir okul bulunduğu öğrenildi.

KADINA "LAN" DİYE BAĞIRDI

Şahin'in, Sevinç Karaca'ya yaptığı hakaretlerin görüntüleri de mahkeme dosyasına girdi. Şahin, şehit yakını Karaca'ya, "Ben dediğimi yaptırmazsam yaşatmam", "alçak", "terbiyesiz", "ulan" şeklinde hakaretlerde bulunuyor.

DAVA AÇTI

Sevinç Karaca, 4 yıldır çalıştığı belediyedeki işinden başkan Şahin tarafından kovulunca hukuki süreç başlattı. Sevinç Karaca, belediye başkanının kendilerini işten kovduktan sonra işe iade davası açtıklarını ve kazandıklarını belirterek, başından geçenleri şöyle anlattı:

Belediye Başkanı göreve geldikten sonra aşağılayıcı, hakaret içeren konuşmaları başladı. Bana 'ben 10 tane işçi çıkaracağım kendi ekibimi kuracağım' şeklinde daha önce konuşmalar yaptı. 30 kişi Belediye İş'e üye idik. Sendikadan ayrılmamız için baskı yaptı. Ben istifa etmedim. Bu suç değil. Bizi sendikalı yapan önceki dönem belediye başkanı. O da AK Parti'li. 'Ben sendikadan istifa etmeyeceğim' dedim. Çünkü başıma ne geleceğimi biliyorum. İşten çıkaracaktı. Ben 4 yıl belediyede çalıştım. İŞKUR aracılığıyla girdim ben belediye. İşe çok ihtiyacım vardı. Daha önceki belediye başkanına yalvardım hatta. Bir süre sonra da kadroya girdim ben.

"AK PARTİ'Lİ VEKİLE SÖYLEDİM, BANA İNANMADI"

Bu görüntüler olmasaydı ben mahkemeyi kazanamazdım. Bana kimse inanmadı, belediye başkanına inandılar. Valinin, kaymakamın, AK Parti'li milletvekillerinin, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin haberi var bu olaydan. Hepsine başvuru yaptım bunların ben. Hiçbiri bana sahip çıkmadı, bana inanmadılar. Ben bu görüntüleri sendika avukatı aracılığıyla aldım. 'Ben Ak partiliyim, bu parti zarar görsün istemiyorum' dedim. AK Parti'li vekile söyledim, bana inanmadı. İşe iade devasını kazandım. Şimdi onların itiraz süreçleri var. Onları bekliyoruz. Şimdi bize, 'paralarını taksit taksit öderim ama onları işe almam' diye haber gönderdi.