Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kanal 42'de gazetecilerin sorularını cevapladı.

Hükümeti ekonomi üzerinden yine sert sözlerle eleştiren Davutoğlu "Perde gerisinde gidişatın kötü olduğunu düşünen insanlar, perde önüne geldiğinde ekonominin mükemmel olduğunu söylüyorlar. Bugün iktidar partisinde aklı başında herkes gidişatın kötü olduğunu görüyor" dedi.

Bülent Arınç'ın Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala çıkışını da değerlendiren Davutoğlu "Bülent Arınç tecrübeli bir siyasetçi. Nereye doğru gidildiğini görüyor. Sık aralıklarla olmasa da bu konuyu cesaretle dile getiren siyasetçilerden birisi. Biz, Yüksek İstişare Kurulundan daha net sesler bekliyoruz" diye konuştu.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Var olan otoriter anlayış ve her farklı düşünceyi ihanet olarak gören yaklaşım, her eleştiriyi bir şekilde davadan sapma olarak gören yaklaşım Türkiye'de psikolojik bir gerilime yol açtı. Perde gerisinde gidişatın kötü olduğunu düşünen insanlar, perde önüne geldiğinde ekonominin mükemmel olduğunu söylüyorlar. Bugün iktidar partisinde aklı başında herkes gidişatın kötü olduğunu görüyor.

Bülent Arınç tecrübeli bir siyasetçi. Nereye doğru gidildiğini görüyor. Sık aralıklarla olmasa da bu konuyu cesaretle dile getiren siyasetçilerden birisi. Biz, Yüksek İstişare Kurulundan daha net sesler bekliyoruz.

O partinin içindeyken Sayın Erdoğan'a hakikatleri söyledim. Gereğini yapmadılar. Ailenin siyasete girmesinin yanlış olduğunu da her seferinde söyledim. Bunun devlet hayatını tahrip edeceğini de söyledim. Bunlar dinlenmedi, bu sefer kamuoyuyla paylaştım.

Eğer Sayın Cumhurbaşkanı, akrabalık bağları ve başka irtibatlar olmamış olsaydı kendisinin en yakın arkadaşının kurduğu kabineye karşı MKYK'da bir darbe yapılmasını teşvik etmemiş olsaydı şu anda Türkiye'nin milli geliri 1 trilyon dolardı.

Ben başbakanlığı bıraktığımda milli gelir 11 bin dolardı. Şimdi 8 bin dolarda tutmakta zorlanıyorlar. Kim yaptı bunu. Peki bunun bedelini kim ödedi? Halk ödedi. Dünyada dolar değer kaybederken Türkiye'de dört misline çıktıysa bunun hesabını kim verecek?

Ekonominin e'sini bilen birisi Berat Albayrak'ın yaptığı ekonomik operasyonların tümünün yanlış olduğunu bilir, Sayın Cumhurbaşkanının faiz ile enflasyon arasında kurduğu ilişkinin de yanlış olduğunu da bilir."