Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Türkiye gezilerinin son durağı olan Van ve ilçelerinde halkla buluştu. Gittiği adreslerde halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Davutoğlu, "Bir yüzükle yola çıkanlar sizi unuttu, unuttular. O unutanlara karşı sizin hakkınızı savunmaya geliyoruz" açıklaması yaptı.

Ahmet Davutoğlu, temaslarının ardından Van'da yayın yapan yerel bir kanalın canlı yayınına konuk oldu.

Davutoğlu, Devlet Bahçeli'nin kendine yönelik 'Serok Ahmet' açıklamalarına sert tepki gösterdi. Davutoğlu, "Bahçeli bana Serok Ahmet dendi diye Ankara'da kükreyip ikide bir Serok Ahmet diyerek Kürtçe'ye hakaret ediyor. Ben dillere hakareti insanlığa hakaret olarak görürüm." açıklaması yaptı.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

Seçim ufukta göründüğünde Cumhurbaşkanı adayı belirlenir. Şimdiden konuşmanın anlamı yok.

Türkiye'nin her kesiminden gelen insanlarla partimizi kurduk. Şuna inanıyorum, eski alışkanlıkları unutarak Türkiye'nin bütün meselelerine yeni bir perspektifle bakmamız lazım.

Maalesef AK Parti öyle bir otoriterliğe saptı ki, bu otoriterliğin ideolojik perspektifini Perinçek ve Beştepe'ye girmiş bazı eski dogmatik Marksistler, denetimi tabiri caizse Bahçeli gibi 90'lı yılların aktörleri yapar hale geldi.

Demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz. Hep beraber bunu inşa edeceğiz. Birbirimizi dinlemeye hazır olmamız lazım.

Parti kurarken şunu dedim arkadaşlara, herkes kendi mahallesinden çıkacak. Herkes bulunduğu yerlerden çıkarak yeni bir perspektif oluşturacak.

Yüzüncü yılını dolduracak Cumhuriyetimiz ya demokrasi ile taçlanacak ya da otoriter jakoben bir anlayışa mahkum olacağız.

Tarihin kırıldığı eşiğin önündeyiz. Türkiye'de demokrasiyi adım adım inşa etmenin yolunu çözmemiz lazım.

İnsan hak ve özgürlüklerine dayalı bir perspektifle her şeyi yeniden inşa etmemiz lazım.

Önemli olan şu, Kürtçe'nin bir anadil olarak hem kutsal, hem Allah'ın bir nimeti hem de insan hakkı olarak görülmesi. Bunu gördükten sonra konuşmaya başlarız, pratik sonuçları itibariyle nasıl uygulanır diye.

Ama Bahçeli bana Serok Ahmet dendi diye Ankara'da kükreyip ikide bir Serok Ahmet diyerek Kürtçe'ye hakaret ediyor. Ben dillere hakareti insanlığa hakaret olarak görürüm

Biz çok açık bir şekilde programımıza şunu yazdık; biz bölge halkını KCK, Kayyum kıskacından kurtaracağız.