Tekirdağ'da sıcaklığın sıfırın altında 12 dereceye kadar düşmesi nedeniyle teknelerinin bazı aksamları ve ağları buz tutan balıkçılar, denize açılabilmek için havanın düzelmesini bekliyor.

Tekirdağ Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdal Coşkunçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balıkçıların, soğuk hava nedeniyle Marmara Denizi'nde ava çıkamadığını söyledi.

Kentte cuma günü başlayan kar yağışıyla soğuk ve rüzgarlı havanın da etkili olduğunu anlatan Coşkunçay, "Önceki gece itibarıyla kar yağışı etkisini kaybetti ama soğuk hava etkisini sürdürüyor. Bu hava şartlarında balıkçıların avlanabilmesi mümkün değil." dedi.

Kent merkezinde sıcaklığın sıfırın altında 12 dereceye kadar düştüğünü, açık denizde havanın daha soğuk olduğunu belirten Coşkunçay, "Şu anda küçük büyük tüm teknelerin bazı aksamları donmuş durumda. Aynı zamanda balıkçı ağları da buz tuttu. Balıkçılar denize açılamadığı gibi limanda ağ onarım işlerini de yapamıyor." diye konuştu.

"4 gündür limanda bekliyoruz"
Tekirdağ'da balıkçılık yapan İdris Şeremet ise soğuk hava nedeniyle 4 gündür limanda beklediklerini ifade etti.

Ağır kış şartları altında çalışamadıklarını dile getiren Şeremet, "Hem soğuk hava hem denizde akıntının şiddetli olması hem de kuvvetli rüzgar nedeniyle denize açılamıyoruz. Önceki gün denize açılmayı denedik ancak buz tutan ağlarımız yırtılacaktı, bu nedenle döndük." dedi.

Şeremet, soğuk havanın etkisini azaltmasıyla hamsi ve çinekop umuduyla yeniden denize açılacaklarını kaydetti.