Açıklama Savunma Bakanı Nurettin Canikli’den geldi. Canikli ''Bu operasyon gerçekleştirilecek, yapılacak, Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi. Ama zamanı, saati tamamen harekatın gerekliliği çerçevesinde, harekatın en etkili, en başarılı şekilde yürütülmesiyle alakalı planlamanın bir parçası. Dolayısıyla o çerçevede şu anda gereği yapılıyor” dedi.

‘BOŞ VE ANLAMSIZ SÖZLER’

Bakan Canikli, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert’in “Türklere kesinlikle bu girişimde bulunmamaları çağrısı yapıyoruz” açıklaması içinse, “Boş ve anlamsız” ifadesini kullandı. Canikli, “DEAŞ tehdidi hem Suriye'de hem Irak'ta bitirilmiştir. Bu gerçek ortadayken halen 'DEAŞ'a karşı odaklansın' gibi açıklama gerçekten çok anlamsız" diye konuştu.

ABD GAZETESİ: GERİ ADIM ATTIK

Wall Street Journal'in (WSJ) haberine göre ABD ordusu, Suriye'nin kuzeyinde 30 bin kişilik bir güç oluşturma önerisinin Türkiye ile yeni bir diplomatik restleşmeyi körüklemesi nedeniyle bu konuda geri adım attı. Haberde "ABD ordusu, Türkiye ile diplomatik çatışmaya yol açtığı için sınır gücü oluşturma planlarında derhal değişikliğe gidiyor" dendi.

AMERİKA TÜRKİYE’Yİ DURDURAMAZ

SETA Strateji Araştırmaları direktörü Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın: Türkiye’ye karşı böyle savaşçı bir tutum takınmak sadece Türkiye’ye değil NATO’ya da karşı da bir eylem anlamına gelecektir. Böylece tam da Rusya’nın beklediği gibi NATO çökecektir. Bu nedenle Amerika’nın Afrin nedeniyle Türkiye’ye karşı şiddet kullanamayacağını da herkes biliyor.

PKK HEDEFLERİ VURULDU

TSK, Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK hedeflerini topçu atışlarıyla vurdu. Hatay'ın Kırıkhan ve Hassa ilçelerindeki sınır birliklerinden terör yuvalarına en az 10 atış yapıldı.