Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Afrin operasyonu fiili olarak başlamıştır" açıklamasının ardından Türk F-16 uçaklarının Diyarbakır'dan havalanıp Suriye'ye geçerken, ÖSO'nun ise Afrin'e girdiği öğrenildi.

HDP PKK'LILARA AĞLIYOR

Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçelerinde savaş uçağı seslerinin duyulduğu saatlerde HDP'nin resmi twitter hesabından "Afrin'e saldırı Kürt düşmanlığıdır." tweeti atıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Kadın Meclisinin olağan toplantısını gerçekleştirirken Diyarbakır'dan kalkan uçakların Afrin'i bombaladığını öğrendiklerini söyledi.

Afrin'de "Zeytin Dalı" adı altında bir operasyon düzenlendiğinin söylendiğini belirten Kemalbay, "Ne zaman bir savaş, katliam olsa barışla anılan semboller kullanılır. Bu operasyon, 'Zeytin Dalı' adı altında bir işgaldir. Afrin ve Rojava'ya yönelik işgal girişimi ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

Kemalbay, bir milyonu aşkın insanın yaşadığı Afrin'in Suriye savaşında belki de çatışmanın olmadığı yegane yerlerden biri olduğunu dile getirdi.