Yerel basına göre Taliban'ın Kabil polis sözcüsü Halid Zadran, şehrin kuzeybatısında büyük bir patlama olduğunu; güvenlik güçlerinin bölgeye ulaştığını duyurdu. Reuters'a konuşan bir Taliban yetkilisi, en az 35 kişinin yaralandığını ve bu kişiler arasında hayatını kaybedenlerin de olabileceğini söyledi.

Saldırının düzenlendiği Khair Khana bölgesindeki Kabil Acil Hastanesi de ilk aşamada 27 yaralının hastaneye tedavi için getirildiğini duyurdu. Yaralılar arasında biri 7 yaşında olmak üzere beş çocuk da var.

Patlamanın etkisiyle çevre binaların da camları kırıldı.

Saldırıyı henüz üstlenen hiçbir grup olmadı. Ancak bu saldırı, Taliban'ı destekleyen bir din adamının Kabil'de canlı bombayla hedef alınıp öldürüldüğü saldırıdan bir hafta sonra gerçekleşiyor. Geçen hafta yapılan saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

TÜRKİYE'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Afganistan'ın başkenti Kabil'de bugün (17 Ağustos) bir camiye yönelik terör saldırısında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu insanlık dışı terör eylemini en güçlü şekilde kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınları ile dost ve kardeş Afgan halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.