Af kararının perde arkasında bambaşka bir gerçek yatıyor. Emenike için gelen teklifler oldu. Yönetim futbolcuyu satmak istese de rakamlar çok düşük kaldı. Nijeryalı’nın yeniden kiralanmasına ise sıcak bakılmadı. Transfer döneminin kapanmasının ardından da Fenerbahçe’nin önünde çok da fazla seçenek kalmadı.

Emenike ya affedilecek ya da sezon sonuna kadar PAF takımıyla idmanlara çıkıp parasını almaya devam edecekti. Yıllık 2.5 milyon Euro kazanan Emenike’nin parasını her şartta ödemek zorunda olan yönetim, geçmiş örneklerini de düşünerek deneyimli oyuncuyu affetti.

‘FENERBAHÇE’DEN DAHA BÜYÜK OLMALI’

Af kararında, Advocaat’ın sarf ettiği sözler en önemli etken oldu. Hollandalı hoca şu ifadeleri kullandı:

“Sizin ceza kültürünüzle dünyanın ceza kültürü çok farklı. Bu futbolcuya bir ceza verildi ve cezasını çekti. Ömür boyu ceza olmaz. Zaten gidecek olsaydı, gitseydi o takımın Fenerbahçe’den daha büyük bir takım olması gerekirdi. Bu gerçekleşmediğine göre kadroya geri dönmesi en mantıklı karar olacaktır."

Bu toplantının ardından da yönetim Advocaat’ın raporu doğrultusunda kadro dışı bıraktığı Emenike’yi, yine deneyimli çalıştırıcının fikrini alarak affetti.