Adobe tarafından geliştirilen ve yıllardır kullanılarak internetin temel taşı haline gelen Flash, sürekli ortaya çıkan güvenlik açıkları ve performans sorunlarıyla çağ dışı kalarak adeta kullanıcıları canından bezdirdi. Hızlı ve sorunsuz bir şekilde çalışan HTML 5'e geçiş yapılması ile birlikte internet tarayıcılarının Flash desteği sonlanmaya başlarken, nihayet Adobe'den resmi bir açıklama geldi.

SON GÜNCELLEME 2020’DE

Chrome ve Safari gibi popüler tarayıcılar tarafından artık neredeyse hiç kullanılmayan Flash Player için desteğin 2020 yılında kesileceği açıklandı. İnternet sitelerinin Flash içeriklerini farklı bir platforma aktarması konusunda tavsiyede bulunan Adobe yetkilileri, bu tarihten sonra herhangi bir güncellemenin yayınlanmayacağını ifade ediyor.

CİHAZLARIN PİL ÖMRÜ ARTACAK

Microsoft, Edge ve Internet Explorer için 2019 yılından itibaren Flash Player'ı varsayılan olarak devre dışı bırakacağını ve 2020 yılında desteğin biteceğini açıkladı. Flash'ın tamamen ortadan kalkması ile birlikte güvenlik alanında önemli gelişmeler ve akıllı telefon gibi mobil cihazların pil ömründe artış yaşanması bekleniyor.