Ankara'nın kalbinde dün akşam saatlerinde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin cenazelerini teslim almak için Adli Tıp Kurumuna gelen yakınlarının bekleyişi sürüyor.

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin cenazelerini teslim almak için Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığına gelen yakınlarının bekleyişi devam ediyor.

Adli Tıp Kurumu bahçesinde bulunan vatandaşlar, yakınlarının isimlerini Adli Tıp Kurumu kapısında bekleyen askeri personeldeki listelerde arıyor.

Fenalaşan ailelere sağlık ekipleri müdahale ederken, rütbeli askeri personel de teselli etmeye çalışıyor.

"Ciğerim yanıyor"

Terör saldırısında, 28 yaşındaki oğlu Hava Astsubay Koray Pınar'ı kaybeden anne Ayten Pınar'ı, oğluyla aynı birlikte görev yapan rütbeli bir asker teselli etti. Pınar, "Nasıl yaşarım onsuz. Nasıl dayanacağım bu acıya. Koray'ın düğününü yapacaktım" diyerek feryat etti. Pınar'ın bu sözleri üzerine yanında bulunan asker de gözyaşlarına hakim olamadı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 18 yıldır sivil memur olarak görev yapan bir çocuk annesi Meryem Yılmaztürk'ün ailesinin de güçlükle ayakta durduğu görüldü. "Ciğerim yanıyor" diyerek gözyaşı döken anne İkbal Yılmaztürk'ü de askeri personel ile yakınları teselli etmeye çalıştı.

Adli Tıp Kurumu bahçesine bekleyişlerini sürdüren vatandaşların yaşadığı duygu yüklü anlardan bazı askeri personelin de etkilenerek ağladığı görüldü.

Öte yandan, bekleyişi süren acılı vatandaşlara destek olabilmek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca Adli Tıp Kurumuna psikolog ve sosyal çalışmacı gönderildiği öğrenildi.

Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığında hayatını kaybedenlerin kimlik tespit çalışmalarının sürdüğü bildirildi.