Dünyanın seyrettiği Arakan’daki katliama Kocaeli’de yaşayan simitçi Erkan Ayhan, duyarsız kalmadı. Ayhan, iki günlük kazancını zulüm altındaki Müslümanlara bağışladı.

14 YILDIR SİMİT SATIYOR

Kocaeli'nin Derince ve Kandıra ilçelerinde 14 yıldır sokaklarda simit satan Erkan Ayhan, Arakanlı Müslümanların yaşadığı zulüm ve katliama kayıtsız kalamadı. "Zalimsin Dünya Arakan Kan Ağlıyor Sen Yoksun Hala" yazılı tişört yaptıran Ayhan, bununla iki gün boyunca simit sattı. Ayhan, satıştan elde ettiği 147 liralık karını İHH’nın Arakan'a yardım için açtığı hesaba bağışladı.

DÜNYAYA BÖYLE SESLENDİ

Ayhan, "Bayramda benim boğazımdan bir lokma kurban eti geçmedi. Arakan'da kardeşlerimiz kurban ediliyordu. Böyle bir durumda nasıl kurban eti yiyebilirsin? Buradan mazlumlar için dünyaya haykırıyorum, Allah rızası için sahip çıkalım kardeşlerimize. Biz burada Kurban Bayramı'nı güzel şekilde geçirdik ama onlar orada kurban ediliyorlar, katlediliyorlar" dedi.

KURBANINI DA BAĞIŞLADI

Arakan'da zulmün görüntülerini izledikten sonra sonra uykularının kaçtığını anlatan Ayhan, katliamın rüyalarına girdiğini belirterek, "Ne yapabileceğimi şaşırdım. Mazlumların sesini duyurmak için böyle bir şeye başvurdum. Kurban bağışında da bulundum. Rabb'im yardımcıları olsun. Tüm Müslümanlardan Arakan için dua ve yardım bekliyorum” diye konuştu.