İKLİM KRİZİ BAHANESİ

Gıdayı insanları kontrol etmek için bir silah olarak kullanma girişimleri giderek yaygınlaşıyor. Özellikle koronavirüs salgınından sonra bu yöndeki çabalar dikkat çekiyor. Korona ile tedarik zincirleri koptu diyenler şimdi de Rusya-Ukrayna savaşı ile gıdaya erişimde büyük sıkıntılar yaşanacağı korkusunu empoze ediyorlar. Kasıtlı bir yapay kıtlık sürecini İklim Krizi safsatasıyla pazarlamaya çalışıyorlar. Dünyayı yeni bir duruma hazırlamaya çalışanlar, her şeyin yapayını üretiyor, beslenme şekillerini dolayısıyla kültürleri değiştirmeye çalışıyorlar. İnsanları yapay gıdalara mahkum etme projesi, gıda firmalarına yapılan sabotajlar, hayvancılığı bitirmek için gündeme getirilen yapay et (labaratuvarlarda üretilen et) tartışmalarıyla birlikte tam gaz devam ediyor.

'YAPAY ET' POMPALANIYOR

Öte yandan dünyada nüfusun 2050 yılında 9 milyara çıkması ve fakir ülkelerde proteine erişimdeki zorluklar, dünyanın geleceğini tehdit ederken bir yandan da bu sorunlar bahane edilerek insanlığa yapay et tüketilmesi dayatılıyor. Microsoft kurucusu Bill Gates, küresel ısınmanın önüne geçilebilmesi için insanlığın yapay et yemesi gerektiğini iddia etmişti. Bill Gates ve Richard Branson gibi dolar milyarderleri laboratuvarda et üreten firmalara yatırım yaparak dünyayı etkileri ve besin değerleri belli olmayan bir maceraya sokmaya hazırlanıyor. Memphis Meats, Beyond Meat ve Impossible Foods gibi firmalara yatırım yapan Bill Gates, şu anda sentetik et üretiminin gelişmiş toplumlar tarafından kullanılmasını öneriyor.

ADETA SAVAŞ AÇTI

Son yıllarda iklim değişikliği konusundaki çalışmaları ile dikkat çeken Bill Gates, aynı zamanda yapay et üretimi konusunda yatırım yapan ve bu nedenle hayvancılığa özellikle de sığır yetiştiriciliğine adeta savaş açmış görünüyor. İklim değişikliği gündeme geldiğinde hayvancılığın etkileri de tartışılıyor. Özellikle büyükbaş hayvanların çıkardıkları metan gazı ile küresel ısınmaya neden olduğu bu nedenle büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yapılmaması gerektiği bile dile getiriliyor. 'İklim Felaketi Nasıl Önlenir' adlı yeni kitabının tanıtımı sırasında Technology Review sitesine konuşan konuşan Gates, gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkeler için henüz mümkün olmasa da zengin ülkelerin hayvan yetiştiriciliğini bırakıp yapay et tüketimine geçmesi gerektiğini kaydediyor.