Her gün İslam coğrafyasında onlarca çocuğun feryatları gökleri inletirken kılını kıpırdatmayanlar, Adana’da yürekleri yanan anne babaların acılarını kirli siyasetlerine alet etmekten geri durmadılar. Aralarında terör örgütü PKK ve FETÖ destekçileri de bulunan gruplar, sokaklara döküldü.

YANGIN ÜZERİNDEN KARANLIK LİNÇ

Adana’daki yangın faciasının ardından el ele veren terör örgütleri PKK ve FETÖ’nün destekçileri kirli propagandaya başladı. Karanlık zihniyet Anadolu çocuklarının eğitim yuvaları üzerinden içlerindeki kini akıtıyor.

Adana’daki yurt yangınını fırsata çeviren seküler çevre Anadolu çocuklarının eğitime erişimini sağlayan eğitim yuvalarını hedef tahtası haline getirdi. Kur’an eğitimine yönelik içlerinde biriktirdikleri kini kusanlar tüm cemaat yurtlarının kapatılması için kara propaganda yapıyor.

HEP AYNI ÇEVRE

Halkevleri, Eğitim- Sen, KESK İstanbul şubeleri, TMMOBB İstanbul temsilciliği, HDP, ÖDP, İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu öncülüğündeki grup, sosyal medya üzerinden başlatılan linci, sokaklara taşırken, gazete ve tv’lerden de destek buldu.

DERTLERİ BAŞKA

Bugüne kadar bir kez Anadolu çocuklarını eğitimini dert etmemiş gruplar, birlerce yoksul öğrencinin eğitimine ulaşmasına aracılık eden cemaat yurtlarını kilit vurmanın derdine düştü. Asıl niyetleri seküler gençlik yetiştirmek olanlar, Adana’da yüreği yanan ana babaların gözyaşları üzerinden karanlık amaçlarına malzeme devşiriyor.

PROVOKASYON PEŞİNDELER

Aydın geçinen malum çevre Sivas’ta 33 insanımızın can verdiği Madımak yangınını bile, dindar insanlar üzerinden cemaatlere fatura etmeye kalkıştı. Meclis kürsüsünden cemaat yurtlarının kapatılmasını isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, cemaat yurtlarının kapatılması gerektiğini savunurken, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de AK Partili vekillere, “Madımak’ı da siz yaktınız” diye seslendi. CHP’li vekil tepkiler üzerine geri adım attı.

KARA PROPAGANDAYA TV’DEN İSYAN ETTİ

Akit TV sunucusu Ahmet Keser, kara propagandaya ekrandan isyan ederken, önemli bir gerçeğe de parmak bastı. Keser, Kur’an eğitimine vurduğu darbeler insanımızın beyin ve yürek arşivinde önemli bir yer tutan CHP zihniyetinin günah galerisini hatırlattı. Akit TV’de 'Gün Başlıyor' programını sunan Ahmet Keser "O çocukları sen yaktın, burjuva yaktı, Beyaz Türkler yaktı, Nişantaşı'nda oturup, Cihangir'de oturup bu insanların değerlerine küfür eden sen yaktın bu çocukları" diyerek asıl amacın başka olduğunun altını çizdi.

LİNÇ EKİBİNİN BARO BAŞKANI

Linç ekibinin başını çeken Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, hukukçu olmasına rağmen yargısız infaz etti. Henüz soruşturma açılmadan, bilirkişi raporu yayınlanmadan hükmüne veren Feyzioğlu, yangının külleri bile sönmeden kameraların karşısına koştu. Feyzioğlu, asıl dertlerini böyle ifşa etti: "Anlaşılan o ki devletin özel yurt meselesini bitirmesi lazım. Devlet mutlaka ortaokul, lise çağındaki çocukları, hele hele ortaokul çocuklarını kendi yurtlarına almalı. Aksi takdirde bu sıkıntıların sonu gelmez. Ne güvenliğini sağlayabiliriz, ne istismar edilmelerini önleyebiliriz, ne beyinlerinin yıkanmasını önleyebiliriz. Devlete emanet çocuklar özel yurtlara teslim edilemez.”

HALI SAHADA YANGIN ÇIKINCA TFF’Yİ Mİ KAPATIYORSUNUZ?

Milli Gazete Yazarı Adnan Öksüz, Adana’daki facianın ardından cemaatlere yönelik başlatılan kara propagandaya tepki gösterirken önemli tespitler yaptı:
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Adana’daki yurt yangınını kastederek, cemaat ve benzeri yapıların faaliyetlerinin bir an önce durdurulması gerektiğini belirtti.
* “Cemaat ve benzeri yapıların faaliyetlerinin hemen durdurulması gerekir. Eğitimin bugün içinde bulunduğu kriz durumu karşısında TBMM çatısı altında kapsamlı bir çalışma yürütülmesi bir zorunluluk haline gelmiştir.”
Bir dakika bekler misiniz, Seyit Torun bey!
* Siz, bir futbol sahasında çıkan yangından sonra, “Türkiye Futbol Federasyonu hemen kapatılmalıdır” dediniz mi, hiç
* Siz, bir bakkalda çıkan yangın sonrası, “Türkiye Bakkallar Federasyonu kapatılsın” dediniz mi, hiç!
* Tokyo Yangını, insanlık tarihinde yakın zamanda gerçekleşmiş olan en etkili yangın felaketi. Tokyo Yangınında, 142.000 kişi hayatını kaybetti, 570.000 ev yıkıldı ve 1,9 milyon kişi evsiz kaldı. Japon halkı, bu felaketten 12 yıl sonra Hiroşima ve Nagazaki’ye atılacak atom bombaları ile bir kez daha yıkılacaktı... Sayın Torun, merak ettim; bu felaketlerden sonra Japonya hangi kurumunu/kurumlarını kapatmış ve lağvetmiştir

***
Tamam, yangında kimin kusur ve ihmali varsa ortaya çıksın, cezalarını çeksinler ama buradan yola çıkarak bütün cemaatlere sallamak biraz ayıp olmuyor mu Nasıl yani, bu yangını cemaatler mi çıkardı?

CHP’Lİ VEKİL FETÖ’YE BAĞLADI

Partisinin Fetullahçı terör örgütü ile içli dışlı oluşunu unutan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Anadolu çocuklarına eğitim imkanı sağlayan yurtları FETÖ ile ilişkilendirdi. Terör örgütü PKK’nın destekçilerini içinde barındıran CHP’nin vekili, hedef saptırdı. Altay, Meclis Genel Kurulu’nda şu ifadeleri kullandı: "Ama siyasi kaygılarla bir siyasi partinin, Türk milli eğitim sistemini cemaatlere taşeron etmesi kabul edilemez. Bu tür meselelere, çocuklarımızın geleceğine, bir damla kanına siyaseti alet etmek, siyasi kaygılarla bu işe bakmak kabul edeceğimiz yaklaşım değil. Tavsiyem siz de bu yaklaşımla bakmayın. Cemaatler işini yapsın, inançlarını uygulasın, Allah kabul etsin ama bırakın artık şu eğitimden cemaatler elini çeksin. Yurtların dışında kaçak evler var. Bu Meclise bomba atanlar, o kaçak evlerde eğitiliyor. Bu evlerle ilgili de komisyona tarihi görev düşüyor.

RUHSAT YETKİSİ MEB’E GEÇİYOR

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen kanun tasarısının yasalaşması ile öğrencilere barınma hizmeti veren ticari işletmeler için kurum açma ve ruhsat düzenlenme yetkisinin Milli Eğitim Bakanlığına devredilmesinin ardından yeni bir yönetmelik yayımlanacak. Yönetmelik ile ortaokul ve lise öğrencilerine barınma hizmeti veren bütün kurumların ruhsatlandırma, standart belirleme ve denetlemelerine ilişkin kriterler genişletilecek. Bakanlığın yeni yönetmelik taslağına göre, açılacak yurtların ilgili mevzuata uygun yangın merdiveni, yangına karşı otomatik söndürme malzemesi bulundurması gerekecek. Yangın merdivenlerinin ve kapılarının yanmaz madde ile yapılması şartı getirilecek. Yurtta barınmaya başlayacak her öğrenciye yurdun tanıtılması, acil durumlarda tahliye ve hareket tarzının anlatılması istenecek. En kısa sürede yurtlarını yeni yönetmeliğe uygun hale getirmeyenler hakkında kapatmaya kadar gidebilecek cezalar verilecek.

YANGINI MECLİS KOMİSYONU ARAŞTIRACAK

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti, CHP, HDP ve MHP'nin ortak önergeleriyle Adana'daki özel yurtta çıkan yangınla ilgili Araştırma Komisyonu kurulması kararlaştırıldı. AK Parti Grubu adına konuşan Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, mevzuatta çocukları korumaya yönelik kanunlar ve yönetmelikler olduğunu ancak uygulamada bazı sorunlar yaşandığını gördüklerini söyledi. Adana Aladağ'daki yurt yangınından sonra, "Acaba devlet öğrencilerinin barınması için yeterli sayıda yurt yapmıyor mu da öğrenciler bu özel yurtlara gitmek zorunda kalıyor?" sorusuna yanıt aranması gerektiğini belirten Tunç, 30 Kasım 2016 itibarıyla ortaöğretimde devlete bağlı hizmet veren yurt sayısının 2 bin 933 olduğunu kaydetti. Tunç, bu yurtların kapasitesinin 531 bin 934, yurtlarda barınan öğrenci sayısının 359 bin 181, boş kontenjan sayısının 172 bin 753 olduğunu, yani devlet yurtlarındaki doluluk oranının yüzde 67 olarak hesaplandığını bildirdi. "Özel ortaöğretim yurtlarında yurt sayısı 2 bin 247, barınan öğrenci sayısı ise 53 bin 414." diyen Tunç, "Yani özel yurtlarda barınan öğrenci sayısının üç katından fazla devlet yurdunda boş kontenjan var." dedi.