Koronavirüs izninden 15 Nisan 2020 tarihinden itibaren 200 bin mahkûm faydalandı. AK Parti, 31 Mayıs'ta bitecek olan izinlerin yeniden uzatılması taleplerini gündemine aldı.

'İZİNLERİN UZATILMASI DAHA DOĞRU OLUR'

Türkiye gazetesinin haberine göre, AK Parti'nin Grup Yönetim Kurulunun son toplantısında, koronavirüs (Kovid-19) izinlerinin uzatılması hakkında değerlendirmeler yapıldı. Grup Yönetim Kurulu'nun bazı üyeleri '2 yıldır dışarıda olanlar, yeni bir hayata başladı. İşe başladılar veya iş kurdular. Bunları yeniden cezaevine göndermek doğru olmaz. Cezaevleri zaten kapasitelerini aştı. İzinlerin uzatılması daha doğru olur' görüşünü ileri sürdü.

Toplantıda, AK Parti'nin grup yöneticileri, kabinedeki ağırlıklı görüşün bu izinlere son verilmesi yönünde olduğunu ancak konunun yeniden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşüleceği bilgisini verdi.

Konu hakkında Adalet Bakanlığı ile temasa geçilecek. İzinlerin uzatılmasına karar verilirse, 31 Mayıs'a kadar harekete geçilecek. Salgın koşulları sebebiyle 100 binden fazla hükümlü bu olanaktan yararlanarak kalan cezalarını dışarıda geçiriyordu.