Gümüşhane'de koronavirüs salgını nedeniyle çok sayıda işletmenin kapatılması, zorunlu olmadıkça tüm vatandaşların sokağa çıkmasının kısıtlanmasının ardından aç kalan sokak hayvanları vatandaşlara saldırmaya başladı.

Dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Gümüşhane il merkezinde çok sayıda esnaf kapısına kilit vururken, Gümüşhane Valiliği'nin zorunlu olmadıkça vatandaşların evlerinden çıkmasını kısıtlayan kararı almasının ardından yağışlı havanın da etkisiyle caddeler bomboş kaldı.

Özellikle esnafların verdiği artık yemeklerle karınlarını doyuran sokak köpekleri de bu durumdan nasibini aldı. Aç kalan hayvanların zorunlu ihtiyaçlarını temin etmek için evlerinden çıkan bazı vatandaşları tehdit ettiğine yönelik çok sayıda ihbar gelirken, en somut örnek bugün Müzeevler mevkiinde gerçekleşti.

Oltanbey Mahallesi Müzeevler Blokları E blokta bulunan evine girmek üzereyken sokak köpeğinin saldırına maruz kalan D.D.Ş. isimli kadın, korku ve panikle kaçarken düşerek baldır kemiğini kırdı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan kadının ayağının alçıya alındıktan sonra evine gönderildiği öğrenildi.

Salgın hastalık nedeniyle zaten psikolojisi bozuk olan vatandaşlar bu tür durumların tekrar olmaması için ilgili ve yetkili kurumları sokak hayvanlarının da unutulmaması ve gerekli tedbirleri alması için göreve davet etti.

Kaynak: gumushane.gen.tr