Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Galatasaray'ı 5-1 gibi farklı bir skorla geçtikleri mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmayı değerlendiren Avcı, "Kenarlar bizim için önemliydi, bir de geçişler önemliydi. Bu bizim kazanma adına opsiyonlarımızdı. Kadro geldi elimize, nasıl bir planda oynayacaklar, onu tespit ettik. Galatasaray lider ve direkt oynadılar. Stoperleri fazla kafaya çıkarmadan, kafaya çıkıp eksik kalmamak önemliydi. Düşen toplarda %61'ini kazandık, bu son derece önemli. Duran toplar vardı çözüm noktaları için, bazen antrenmanlarda uzun tekrarlar yapıyoruz, oyuncular sıkılabiliyor ki, dün 45 dakikaya yakın duran top yaptık. Galatasaray golleri duran toptan yemişti. Rakipten fazla mesafe kat ettik. 26-26 puan olduk. 4. defadır, farklı bir şekilde kazanıyoruz" ifadelerini kullandı.

"ŞAMPİYONLUK ADAYIYIZ"

Şampiyonluk adayı olduklarını kanıtladıklarını kaydeden teknik adam, "Bir şey mi kazandık, hayır kazanmadık. Sağlıklı giden, saygı gören bir takımız. Bugün Kadıköy'de kazanabiliyorsan, lider Galatasaray'ı 5-1 yenebiliyorsan, Beşiktaş'ı Vodafone Arena'da üstün oynayabiliyorsan, dışarıda saygı görüyorsan, evet, biz de şampiyonluk adayıyız. Oluruz, olamayız ama, şampiyonluk adayıyız" dedi.