Omar, 2018'deki seçimlerde, ABD tarihinde Temsilciler Meclisi'ne ilk başörtülü ve Somali asıllı üyesi olarak girmeyi hak ederken, Filistin asıllı Rashida Tlaib'le birlikte ilk kadın Müslüman Kongre üyesi seçildi.

Karar'ın haberine göre Washington'da Minneapolis'i temsil eden ve Kongre'de solun önde gelen seslerinden biri olarak öne çıkan Omar, kamu güvenliği fonlarının, daha çok topluluk temelli programlara yönlendirmesini desteklerken, partisindeki rakibi eski Minneapolis Kent Konseyi Üyesi Don Samuels artan suç oranlarını ve Omar'ın polis karşıtlığını gündeme getirerek, bölücü olduğunu ileri sürmüştü. En son yapılan 2020'deki ön seçimde rakibine 35 bin oy fark atan Omar, bu seçimde 3 bin farkla kazandı.

"YENİLGİYİ YENMEKTEKİ ISRARIN KANITI"

Omar partisindeki zaferinin ardından yaptığı açıklamada, "Bu geceki zafer, bölgemizin uğruna savaştığımız ortak değerlere ne kadar inandığının ve yenilgiyi yenmemize yardım etmek için ne kadar istekli olduklarının bir kanıtıdır" ifadelerini kullandı.

Omar gibi Kongre'de yenilikçi sol grubunun diğer Müslüman kadın üyesi Rashida Tlaib de Demokrat Parti'nin geçen hafta yapılan Michigan'daki ön seçimini kazanmıştı.

12 yaşında ABD'ye gelen ve 36 yaşında Minnesota eyaletinden Kongre üyeliğini kazanan Omar, ABD'ye göçmeden önce 4 yıl mülteci kamplarında yaşamıştı.

ABD Senatosu'nun Yahudi kökenli üyesi, eski Başkan adayı, Vermont Senatörü, demokratik sosyalist Bernie Sanders, Omar'ı ilk kutlayan isimlerden oldu.