17 yaşındaki FloridalıSana Hamze deniz subayı olma hayali kuruyordu.Müslüman genç kız, Güney Carolina'nın en prestijli okullarından The Citadel'e kabul edildi ancak okul Hamze'nin başörtüsünü kılık kıyafet kurallarına aykırı buldu.

ABD DONANMASINDA OLMAK İSTİYORDU

Amerikan donanmasının bir parçası olmak isteyen ve askeri okulu bu amacı doğrultusunda ilk adım olarak gören Hamze, inancı gereği baş örtüsü takmama seçiminin olmadığını her fırsatta vurguladı.

The Citadel'e öğrenci olarak kabul edilmek için gerekli tüm şartlara sahip olduğunu ve inancı ile eğitimi arasında bir tercih yapmaya zorlanmasının haksızlık olduğunu belirtti.

ABD BASININDA VE KAMUOYUNDA BÜYÜK YANKI BULDU

Amerikan basını olaya geniş yer verdi. Genç kızın mücadelesi kamuoyunda da yankı yarattı. Hamze, tarihi askeri okula baş örtüsü ile girme başvurusuna ilişkin "bir kargaşa yaşanacağını tahmin ediyordum" dedi ancak tartışma onun bile tahmin edemeyeceği boyutlara ulaştı.

İSTEĞİ KABUL EDİLDİ

The Citadel kararından dönmedi ama Müslüman genç kızın isteği bir başka okulda, Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzey doğusundaki Vermont'ta, ABD'nin en eski özel askeri okulu Norwich Üniversitesi'nde kabul edildi. Norwich, Hamze'nin eğitim süresince başörtüsü takmasına izin verdi.