ABD'nin Las Vegas kentindeki bir konsere silahlı saldırı düzenlendi... Saldırgan otelin 32. katından kalabalığın üzerine ağır silahla ateş açtı. Korkunç saldırıda en az 50 kişi hayatını kaybetti ve 400'den fazla kişi yaralandı. ABD basını, saldırganın bir 'bölge sakini' olduğunu açıkladı. ABD basını saldırganın isminin 'Stephen Paddock' olduğunu açıkladı. Saldırganın Asya kökenli olduğu tahmin edilen arkadaşı Marilou Danley'in yakalandığı ifade edildi. Toplamda 406 kişinin hastanelere taşındığı ifade edildi.

Las Vegas polisi ABD'nin Las Vegas kentinde Route 91 Harvest isimli müzik festivalinde düzenlenen silahlı saldırıda 50 kişinin öldüğü ve 406 kişinin yaralandığını açıkladı.

SALDIRGAN İNTİHAR ETTİ

Polis, saldırıyla bağlantısı olduğu belirtilen Mariolu Danley (62) isimli kadını yakaladı. Bu kişinin, saldırganın kız arkadaşı olduğu belirlendi. Perşembe günü otele giriş yapan saldırganın polisin olay yerine ulaşmadan önce intihar ettiği açıklandı. Saldırganın yanında 10 silah bulunduğu da gelen bilgiler arasında..

Sosyal medyada paylaşılan videolarda otomatik silah sesleri duyulurken, çok sayıda kişinin alandan koşarak kaçmaya çalıştığı görülüyor.

EVİNDEN CEPHANELİK ÇIKTI

Paddock'un evinde yapılan aramada cephanelik bulunduğu bildirildi.

Las Vegas Şerifi Joseph Lombardo, saldırıda en az 50 kişinin öldüğünü, 406 kişinin yaralandığını belirtti.

Ölenler arasında polis memurlarının da olabileceğine dikkati çeken Lombardo, yaralanan 2 polisin de hastaneye kaldırıldığını ifade etti. Lombardo, yaralı polislerden birinin durumunun ağır olduğunu kaydetti.

Lombardo, görgü tanıklarının yukarıdan ateş açıldığını belirtmesi üzerine saldırganın Mandalay Bay Oteli'nin 32. katında bulunduğunun belirlendiğini söyledi.

Saldırı esnasında sahnede olan şarkıcı Jake Owen, saldırının en az 10 dakika boyunca sürdüğünü söyledi.

Las Vegas'ta konsere silahlı saldırı FOTO GALERİ

Otelin 29. katından sonrasını boşaltan polisin saldırganı vurarak öldürdüğüne işaret eden Lombardo, saldırganın bölge sakini olduğuna kaydetti. Lombardo, "Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Yalnız kurt dediğimiz saldırgan türünden olduğunu sanıyoruz." diye konuştu.

Bu arada polis, saldırganın Asya kökenli olduğu tahmin edilen Marilou Danley adında arkadaşını bulmaya çalışıyor.
Lombardo, saldırgana ait iki aracın bulunması için kent sakinlerinden yardım istedi.

Saldırı nedeniyle bir süre kapatılan Las Vegas McCarran Havaalanı, kısmen uçuşlara açıldı.

"YALNIZ KURT OLABİLİR"

Bu arada, olayla ilgili açıklama yapan Las Vegas Şerifi Joseph Lombardo, otelin 29. katından sonrasını boşaltan polisin saldırganı vurarak öldürdüğünü söyledi.

Lombardo, "Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Yalnız kurt dediğimiz saldırgan türünden olduğunu sanıyoruz" diye konuştu.

NELER YAŞANDI?

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, otomatik silah sesleri duyuluyor ve çok sayıda kişinin alandan koşarak çıkmaya çalıştığı görülüyor.

Yetkililer, saldırı sonrası Las Vegas'ın bazı yerlerine girişleri kapattı.

OTELİN 32. KATINDA ATEŞ

Reuters haber ajansı, silahlı bir kişinin ilk etapta Mandalay Bay Resort isimli otelin 32'inci katında güvenlik görevlileri ve polise ateş açtığını duyurdu. Los Angeles polisi, saldırıyı bir kişinin düzenlediğini açıkladı.

Las Vegas polisi, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bir şüphelinin vurularak ele geçirildiğini doğruluyoruz. Aktif araştırmalarımız sürdüğü için sahil şeridinden uzak durmaya özen gösteriniz" denildi.

TRUMP AÇIKLAMA YAPTI

ABD'nin Las Vegas kentindeki müzik festivalinde düzenlenen saldırıya ilişkin ABD yönetiminden ilk açıklama geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Twittter üzerinden yayımladığı mesajında, "Las Vegas'taki korkunç saldırıda yaşamını yitirenlere ve ailelerine en içten taziyelerimi iletiyorum. Tanrı sizi kutsasın." ifadelerini kullandı.

'PAYLAŞIM YAPMAYIN UYARISI'

Polis, insanların saldırının gerçekleştiği bölgeden kaçınması gerektiğini duyurdu. Bölgede bulunanlardan olaya ilişkin sosyal medya paylaşımı yapmamalarını talep etti.

UÇAKLAR BAŞKA BÖLGEYE YÖNLENDİRİLDİ

Polisin açıklamasında, hava yoluyla yola çıkacaklar da, Las Vegas havalimanına yönelik bazı uçuşların başka havalimanlarına yönlendirildiği, bu nedenle havalimanına gitmeden önce uçuşlarını kontrol etmeleri de istendi.