ABD Adalet Bakanlığı eski başsavcısı Rod Rosenstein'ın, muhaliflere casusluk yapmakla suçlanan İsrail Firması NSO Group ile çalıştığını iddia etti

Haber: Eren Talha Altun

NSO Group, dünya çapında gazetecilere, insan hakları aktivistlerine ve siyasi muhaliflere karşı kullanılan, Pegasus isimli Apple'ın mobil işletim sistemi olan iOS'un bazı sürümlerini çalıştıran cihazlara ve Android çalıştıran cihazlara yüklenebilir bir casus yazılımı olan yazılım aracı oluşturmak ve satmakla suçlanıyor.

Hakkında soruşturma açılan Rod Rosenstein, insan hakları aktivistleri ve gazetecilere casusluk yapmakla suçlanan İsrail casusluk şirketi NSO Group'a siber güvenlik ve ulusal güvenlik danışmanlığı sağladığı ortaya çıktı.

Bunun üzerine soruşturma açan ABD Adalet Bakanlığı'nca, Eski Başsavcısı Rod Rosenstein'ın İsrail casusluk şirketine danışmanlık yapması sebebiyle ve 2016 başkanlık seçimine müdahale ettiği gerekçesi ile görevden alınmıştı.

Rod Rosenstein'ın, 2016 Rusya seçimlerine müdahalesi ile ilgili federal soruşturması devam ediyor

NSO Grubu'na bağlı olan ABD eski Başsavcısı Rod Rosenstein, Senato Yargı Komitesinde NSO Grubu soruşturmasındaki ilk tanık olacak. Rosenstein ise siber saldırı suçlamalarını reddetmeyi sürdürüyor.

CyberScoop tarafından alınan mahkeme belgelerine göre Rosenstein NSO Group'a siber güvenlik ve ulusal güvenlik danışmanlığı sağlıyor.

Senato Yargı Komitesinde Rosenstein'ın NSO Group ile yaptığı çalışmalar, 1000'den fazla WhatsApp kullanıcısını hukuka aykırı olarak gözetlemek ile suçlanan bir davaya ilişkin mahkeme belgeleri de açıklandı. İşte o belgelerden birkaçı: