Avrupa Birliği (AB), bir polisin şehit olduğu, 5 kişinin yaşamını yitirdiği Diyarbakır'daki terör saldırısını güçlü bir şekilde kınadığını bildirdi.

AB Komisyonu sözcülerinden Maja Kocijancic, AA muhabirinin sorusuna verdiği yazılı cevapta, "AB, Çınar'daki polis karakoluna dönük PKK tarafından yapılan korkunç saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyor. Yakınını kaybedenlere başsağlığı, yaralananlara şifa diliyor" ifadesine yer verdi.

"Türkiye'nin güneydoğusundaki genel güvenlik durumunun bozulmaya devam etmesi son derece rahatsız edicidir" ifadesini kullanan Kocijancic, "AB, sürekli olarak kaygılarını dile getirmiştir ve gelişmeleri yakından takip etmektedir. Tüm tarafları orantılı hareket etmeye ve itidal göstermeye çağırmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Daha fazla şiddetin yaşanmasını önlemek için tüm siyasi liderlerin, ülkede hukukun üstünlüğünü güvence altına almak, derhal ateşkes çağrısı yapmak ve çözüm sürecine acilen geri dönmek için bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayan sözcü, son iki yılda önemli gelişmelerin kaydedildiğini bunun harcanmaması gerektiğini ifade etti.

PKK mensuplarınca dün Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde polis karakolu ve lojmanlarına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, bir polis şehit olmuş, 3'ü çocuk 5 kişi yaşamını yitirmiş, 39 kişi yaralanmıştı.


Kaynak: AA