AB Bakanı Volkan Bozkır, AB ile vize muafiyeti ve mülteci krizi hakkında açıklamalar yaptı. Bozkır, Başbakan Davutoğlu'nun Haziran ayında AB ile Türkiye arasında vize muafiyeti olacağı yönündeki açıklaması hakkında, "1 Mayıs tarihi itibarı ile bütün yükümlülüklerimizi yerine getirmiş olacağız" diye konuştu.

AB Bakanı Bozkır, AB ile vize serbestisi için gereken yasaların meclisten geçmesi için muhalefeti destek vermeye çağırdı. Bozkır, "Bunun çok tarihi bir adım olduğunu düşünüyoruz. Milletimize karşı bir armağan olduğunu düşünüyoruz. O yüzden bunu muhalefetle işbirliği halinde veyahut da işbirliği olmadan gerçekleştireceğiz" dedi.

"İPİNİ KOPARMIŞ AHLAKSIZ"

AB Bakanı Bozkır, Avrupa Parlamentosu'nda ırkçı bir parlamenterin Türkiye'ye hakaret etmesini kınadı. Bozkır, "Hem AP Başkanı Martin Schulz'un tutumu, hem anında tepki gösteren parlamenterlerin tutumu hem de kendini bilmez kişi salondan çıkarılırken bütün parlamentonun alınan kararı ortak bir şekilde alkışlaması bence kötü bir başlangıcın çok doğru bir yaklaşımla cevaplandırılmış olduğunu göstermektedir. Her ülkede böyle ipini koparmış ahlaksızlar olabilir" dedi.

NE OLMUŞTU?

Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye ile AB arasında imzalanması planlanan 'göçmen' anlaşmasının ele alındığı oturumda gergin anlar yaşanmış, Yunanistan'ın ırkçı Altın Şafak Partisi'nden Eleftherios Sinadinos, oturumda yaptığı konuşmada; "Türk, köpek gibidir. Vahşi görünür ama bir düşmanla karşılaştığında kaçar" demişti.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz bunun üzerine milletvekilinin salondan atılmasını istemiş, ardından da Sinanidos, görevliler eşliğinde dışarı çıkarılmıştı.