A Milli Takım, 5. kez Avrupa Şampiyonası'nda... Avrupa Şampiyonası'na katılmak için 1 puana ihtiyacı olan Ay Yıldızlılar, İzlanda ile golsüz berabere kaldı finaller biletini aldı.

Bu maç öncesi finaller için 1 puana ihtiyacı olan A Milli Takım, maça kontrollü başlarken; mutlak galibiyete ihtiyacı olan İzlanda daha etkili oldu. İlk dakikalardan itibaren topu rakip kaleye götürmek isteyen İzlanda, savunmamızı aşamadı. İzlanda ilk yarıda tehlikeli gelemezken; Milliler, 2. yarıda oyundaki üstünlüğü ele geçirdi. Rakibin direncini kıran Ay Yıldızlılar, İzlanda kalesinde de tehlikeli ataklar gerçekleştirdi. Ancak iki takımın da çabası sonuç vermedi ve karşılaşma 0-0 sona erdi.

Bu sonucun ardından puanını 20 yapan A Milli Futbol Takımımız, rakibi ile arasındaki 4 puanlık farkı korudu ve Euro 2020 biletini aldı.

GÜNEŞ'TEN İKİ DEĞİŞİKLİK

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, İzlanda maçına Fransa maçına göre 2 değişiklikle çıktı. Hastalığı nedeniyle aday kadroya çağrılmayan Kenan Karaman ve sakatlığı bulunan İrfan Can Kahveci'nin yerine Cengiz Ünder ve Hakan Çalhanoğlu 11'de şans buldu.

Kaleyi Mert Günok'a emanet eden Güneş, savunmayı Mehmet Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü ve Umut Meraş'tan oluşturdu. Orta sahada, Mahmut Tekdemir, Ozan Tufan ve Okay Yokuşlu görev yaparken, hücum hattında Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu ve Burak Yılmaz sahaya çıktı.

TÜRKİYE 0 - 0 İZLANDA

90. dakika: Maçta gol olmuyor ve karşılaşma 0-0 berabere bitti. Bu sonuçla Millilerimiz EURO 202'ye gitmeyi garantiledi.

90. dakika: Maçın sonuna 4 dakika ilave edildi.

85. dakika: İzlanda'da Skulason kenara geldi, Anderson oyunda

82. dakika: İzlanda gole çok yaklaştı! Sigurdsson soldan köşe vuruşu kullandı, arka direkte kafa vuruşunda Merih Demiral topu çizgiden çıkardı. Devamında art arda vuruşlar isabetsiz oldu.

76. dakika: Magnusson'un uzun taç atışında ceza alanına inen topa Magnusson kafayı vurdu, top auta çıktı.

71. dakika: Burak Yılmaz'ın ceza yayı sağından vuruşunda kaleci Halldorsson köşeye giden topu kontrol etti.

67. dakika: Cengiz soldan yine ortaladı, kale sahasında yükselen Çağlar ve Okay topa dokunamadı.

63. dakika: Ozan Tufan'ın ceza alanı dışından sert şutunda top az farkla auta gitti.

61. dakika: Sağ çaprazdan ceza alanına giren Bödvarsson geriye doğru çıkardı, Sigurdsson'un gelişine vuruşunda Merih'e çarptı top.

59. dakika:Umut Meraş'ın soldan ortasında kaleci Halldorsson çıktı ve rahat bir şekilde topu aldı.

53. dakika: Burak'ın sağdan ortasında kale direğinin üstünden seken top soldan taca çıktı.

47. dakika: Cengiz soldan köşe vuruşu kullandı. Merih yükseldi ancak boşta kalan topun Okay'ın eline çarptığını işaret etti hakem.

46. dakika: Maçta 2. yarı millilerimizin vuruşuyla başladı.

İKİNCİ YARI

45. dakika: İlk yarı golsüz sona erdi.

45. dakika: İlk yarının sonuna 3 dakika eklendi.

44. dakika: Hakan Çalhanoğlu ceza alanı dışından kaleyi denedi, vuruşu etkisiz. Top auta gitti.

36. dakika: İzlanda'da hakeme itiraz eden Traustason sarı kart gördü

35. dakika: Sigurdsson'un soldan kullandığı köşe vuruşunda Mert'in yumrukla karşıladığı topla hızlı çıktık, Burak orta sahaya kadar götürdüğü topu solunda gelen Umut'a bıraktı ancak ileride çoğalamayınca frene bastık.

34. dakika:İzlanda uzun taç atışları ve kornerlerle kalemizde gol arıyor. Hava savunmamız iyi bu bölümde.

31. dakika:Gole yaklaştık! Zeki'nin sağdan ortasında Burak Yılmaz kafayı vurdu, top az farkla üstten dışarı gitti.

24. dakika: İzlanda'da Finnbogason sakatlanıp kenara geldi, Arnor Sigurdsson oyunda

18. dakika: Hızlı bir şekilde ceza alanına sokulan Cengiz, Burak'la duvar pası yapmak istedi ancak Burak'ın pası hızlı. Aut.

13. dakika: Sigurdsson'un soldan kullandığı köşe vuruşunda Bjarnason arka direkte Mahmut Tekdemir'e faul yaptı. Top bizde

9. dakika: Avantaja bırakılan pozisyonda rakibine faul yapan Ozan Tufan sarı kart gördü.

8. dakika: Sağ çaprazdan ceza alanına sokulan Cengiz Ünder'in şutunda top kalecide kaldı.

6. dakika: Skulason'un ortasında Okay'ın kafayla karşıladığı topu Traustason gelişine kaleye yollamak istedi, top auta gitti.

5. dakika: Sigurdsson'un ceza alanımıza gönderdiği serbest vuruşta Mert çıktı ve tek yumrukla topu uzaklaştırdı.

1. dakika: Türkiye - İzlanda... Kritik maçta ilk düdük çaldı, karşılaşmaya İzlanda başladı...

Maçtan dakikalar...

STAT: Türk Telekom Stadı
HAKEM: Anthony Taylor
SAAT: 20.00
YAYIN: TRT 1

TÜRKİYE: Mert, Zeki, Çağlar, Merih, Umut, Mahmut, Okay, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder, Burak Yılmaz
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

İZLANDA: Halldorsson, Palsson, Arnason, Sigurdsson, Skulason, Bödvarsson, Gylfi Sigurdsson, Bjarnason, Traustason, Sigthorsson, Finnbogason
TEKNİK DİREKTÖR: Erik Hamren

NOTLAR...

2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'nda İzlanda'yı konuk eden A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Şenol Güneş, son maça göre ilk 11'de 2 değişikliğe gitti.

Ay-yıldızlı ekibin grupta son oynadığı Fransa mücadelesine ilk 11'de başlayan ancak hastalığı nedeniyle aday kadroya çağrılmayan Kenan Karaman'ın yanı sıra sakatlığı bulunan İrfan Can Kahveci, bu mücadelede takımdaki yerlerini alamadı.

Beraberliğin EURO 2020'ye katılmaya yeteceği İzlanda karşılaşmasında Şenol Güneş, bu futbolcuların yerine ilk 11'de sakatlığı geçen Cengiz Ünder ile Hakan Çalhanoğlu'na şans verdi.

Karşılaşmada kaleyi Mert Günok'a emanet eden Güneş, savunmayı Mehmet Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü ve Umut Meraş'tan oluşturdu. Orta sahada, Mahmut Tekdemir, Ozan Tufan ve Okay Yokuşlu görev yaparken, hücum hattında Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu ve Burak Yılmaz sahaya çıktı.

- Bakan Kasapoğlu mücadeleyi izledi

Türkiye ile İzlanda arasındaki maçı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da izledi.

Karşılaşmayı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ile yönetim kurulu üyeleri de takip etti.

- A Milli Futbol Takımı 5 yıl sonra Türk Telekom Stadı'nda

A Milli Futbol Takımı, İzlanda karşılaşmasıyla 5 yıl sonra Türk Telekom Stadı'nda bir maça çıktı.

Ay-yıldızlı ekip, bu stattaki son maçını 16 Kasım 2014'te Kazakistan ile oynamış, Burak Yılmaz (2) ve Serdar Aziz'in golleriyle 3-1 kazanmıştı.

- Şenol Güneş 61. maçına çıktı

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, İzlanda maçıyla ay-yıldızlı ekibin başındaki 61. karşılaşmasına çıktı.

Ay-yıldızlı ekip, Güneş yönetiminde oynadığı 60 maçta, 31 galibiyet, 14 beraberlik ve 15 yenilgi yaşadı. Türkiye, Güneş yönetiminde 92 gol attı, kalesinde 54 gole engel olamadı.

- Kolbeinn Sigthorsson Türk Telekom Stadı'nda

Galatasaray'ın 2016-2017 sezonunda kadrosuna kattığı ancak sarı-kırmızılı formayı giyemeden kulüple yolları ayrılan İzlandalı futbolcu Kolbeinn Sigthorsson, Türk Telekom Stadı'ndaki ilk maçına çıktı.

Sigthorsson, İzlanda'nın, Türkiye ile oynadığı kritik mücadelede ilk 11'de yer aldı.

- Milli takıma büyük destek

Türkiye'nin, Avrupa Şampiyonası yolundaki kritik maçına, taraftarların da ilgisi büyük oldu.

Türk Telekom Stadı'nın tribünleri tamamen doldu. Taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla milli oyunculara büyük destek verdi.

Karşılaşma öncesinde tribünlerdeki koltuklara bırakılan Türk bayrakları ile tüm stat kırmızı-beyaz renklere büründü.

Tribünlerde "İnanıyoruz biz size 82 milyon sizinle", "Zaferler senin ruhunda var" ve "Baş koymuşum Türkiyemin yoluna" yazılı pankartlar da açıldı. Taraftarlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" tezahüratlarında da bulundu.

Bu arada Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Ryan Donk da karşılaşma öncesinde tribünlere konulan bayraklar arasında, elindeki Türk bayraklarıyla poz verdiği bir fotoğrafı, Instagram hesabından paylaşarak ay-yıldızlı ekibe destek verdi.

- Seremonide özel çocuklar yer aldı

Maç öncesi yapılan seremonide Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Türkiye Disleksi Vakfı, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Adelosan Diyabetikler Derneği ve İnsani Yardım Vakfı'ndan çocuklar yer aldı.

TFF sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen organizasyon kapsamında, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü sebebiyle diyabetik çocuklar da seremonide bulundu.