Fethiye'de düzenlenen "9. Uluslararası Fethiye Festivali" kapsamında, "Dünya müzikleri şenliği" açılış konseri verildi.

Fethiye’nin eski adı olan Beşkaza Meydanı'nda gerçekleştirilen "9. Uluslararası Fethiye Festivali"nde, ABD, İran ve İskoçyalı sanatçılar, farklı müzik aletleri eşliğinde ve dünya müziklerinden seçtikleri şarkıları seslendirdi. Konseri, çok sayıda vatandaş ve turistler ilgiyle izledi.

Etkinlik sorumlusu Mine Sarmış Çaylak, festival kapsamında İran, İskoçya, ABD, Ukrayna, Rusya ve Yunanistan'dan sanatçıların performans sergileyeceğini belirtti.

Konserlerin 15 Mayıs'a kadar süreceğini ifade eden Çaylak, "Sanatçılar kendilerine özgü müzik aletleriyle, özgün şarkılar seslendiriyor. Farklı ülkelerin kültürlerini müzik yoluyla da tanımış oluyoruz. Bu da kültürler arası kaynaşma ve paylaşımı sağlıyor." dedi.

Fethiye

Bağlı olduğu il olan Muğla’dan daha büyük bir nüfusa sahip Fethiye, doğal güzellikleri, Turizm potansiyeli ile birlikte Yamaç Paraşütü ve ölüdeniz le dünyaca tanınıyor. 4 dönemdir belediye başkanlığı yapan ve çok sevilen Behçet Saatçi’nin belediye başkanlığı yaptığı ilçe, aynı zamanda Türkiye’nin en önemli sebze meyve üreticisi durumunda.