Başbakanlık Raportörlüğü görevinden kanun hükmünde kararname ile ihraç Hüseyin Galip Küçüközyiğit bulundu. 29 Aralık 2020 tarihinden bu yana haber alınamayan Küçüközyiğit'in Sincan cezaevinde olduğu ortaya çıktı.

Nursena Küçüközyiğit, babasının bulunmasını sosyal medya hesabından; 'Dün akşam babamın cezaevinde olduğuna dair telefon aldım. Netleşmesi için bekledim biraz, artık duyurabilirim. Babam yaşıyor" paylaşımında bulundu.

KULLANDIĞI ARAÇ DA KAYIPTI

Daha önce euronews'e konuşan Nursena Küçüközyiğit'in aktarımına göre, baba Hüseyin Galip Küçüközyiğit kaybolmadan önce ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde Ankara'dan Kocaeli'ne geleceğini söyledi.

Ancak o telefon görüşmesinden sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Kardeşine ait ullandığı 34 FNF 28 plakalı araç da Küçüközyiğit ile birlikte ortadan kayboldu.

Hüseyin Galip Küçüközyiğit'in ailesi, 31 Aralık 2020 tarihinde Kocaeli Bekirpaşa Karakolu'na, 1 Ocak'ta CİMER'e, 5 Ocak 2021 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na, 12 Ocak 2021 tarihinde Birleşmiş Milletler'e, 22 Ocak 2021 tarihinde Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapmıştı. Ama sonuç alamamıştı.
Bunun üzerine aile kendi imkanlarıyla Hüseyin Galip Küçüközyiğit'in çalıştığı iş yerinin kamera kayıtlarına ulaşmıştı. Aile, Hüseyin Galip Küçüközyiğit'in ofise girişi esnasında kimliği belirsiz üç kişi tarafından takip edildiğinin kamera kayıtlarına yansıdığını ifade etmişti.

İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİ DİKKAT ÇEKMİŞTİ

29 Aralık'tan bu yana kayıp olan Hüseyin Galip Küçüközyiğit'in akıbetine ilişkin İnsan Hakları Derneği ve Cumartesi Anneleri de bir basın açıklaması yapmıştı.

Ocak ayında Euronews'e konuşan İnsan Hakları İzleme Örgütü temsilcisi Emma Sinclair-Webb ise kaçırılma iddialarının yakın takipçisi olacaklarını belirterek, 'Küçüközyiğit ile ilgili kaçırılma olayına ilişkin tüm iddiaların Türk hükümeti tarafından ciddiyetle soruşturulması gerekiyor" demişti.

Af Örgütü, Hüseyin Galip Küçüközyiğit'in 'zorla kaybedildiğinden şüphelenildiğini' belirtmişti.