Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün emniyet teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda eş zamanlı büyük operasyon başlattı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Soruşturma kapsamında FETÖ'nün Emniyet Teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanması içinde bulunduğu belirtilen 4 bin 900 kişinin tespit edildiği ve tümü için arama ve gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 72 ilde 1009 mahrem imamın gözaltına alındığını açıkladı. 15 Temmuz sonrası aynı anda başlatılan en büyük operasyon olduğu belirtiliyor.

İstihbarat Daire Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın yaptığı çalışmalarda, FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanması içinde bulunduğu belirtilen 4 bin 900 kişiyi tespit ettiği öğrenildi. Başsavcılık 4 bin 900 şüpheli hakkında arama ve gözaltı kararı verdiği öğrenildi. Bu şüphelilerden yaklaşık bin 500'ünün cezaevinde bulunduğu, bir kısmının ise yurt dışına kaçtığı belirtildi. Türkiye'de bulunduğu belirlenen FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanması içindeki elemanlarına yönelik ise sabah erken saatlerde operasyon yapıldıği belirtildi.



BAKAN SOYLU: BİN 9 MAHREM İMAM ALINDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun emniyet teşkilatını kapsayan mahrem yapılanmaya yönelik olarak, Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonla ilgili açıklama yaptı. İçişleri Bakanı Soylu, Vilayetler Evi'nde düzenlenen 'Göç Politikaları Kurulu İkinci Toplantısı'nın açılışında konuşan Soylu şunları söyledi: "Adalet Bakanlığı ile ortak yürüttüğümüz bir çalışma çerçevesinde, emniyetimize maalesef sızmış ve emniyetimizi dışarıdan yönetmeye çalışan, adına 'mahrem imamlar' dediğimiz ve neredeyse alternatif bir emniyet yapılanması ortaya koymaya çalışan, devletin kendi kurallarını hiçe sayan ve bu konuda kendi gündemini, kendi taleplerini ve kendi iddialarını dile getirmeye çalışan bir yapıyı hem açığa çıkartmanın hem deşifre etmenin hem de çökertmenin çalışmasının en önemli adımı bu sabah Adalet Bakanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 81 ilde yapılan bir operasyonla gerçekleştirilmiştir. Hala devam etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde, bin 9 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır."

İSTANBUL'DA 172 GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan FETÖ-PDY'nin 'Mahrem Hizmetler Soruşturması' kapsamında sabah saatlerinde eş zamanlı olarak operasyonlar düzenlendi.

Operasyon kapsamında İstanbul'da da emniyet teşkilatındaki FETÖ üyelerinin sivil mahrem imamı olduğu iddiasıyla 390 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, Mali Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşan yaklaşık 2 bin polisin katılımıyla operasyon düzenlendi. 417 adreste eş zamanlı yapılan aramalarda 172 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonun çeşitli adreslerde devam ettiği öğrenilirken, 218 kişinin aranmasına devam ediliyor. Gözaltına alınanların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

BÜYÜK FETÖ OPERASYONUNDA İZMİR'DE 72 GÖZALTI

Türkiye genelinde FETÖ/PDY üyelerine yönelik başlatılan operasyonda, İzmir’de şu ana kadar 72 kişi gözaltına alındı.Alınan bilgilere göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY üyelerine yönelik sabah saatlerinde operasyon başlatılmıştı. Emniyet teşkilatı içindeki FETÖ üyelerinin 'sivil mahrem imamı' olduğu iddiasıyla 81 ilde düzenlenen operasyonda şu ana kadar 803 kişi gözaltına alındı. 54 ildeki operasyon İzmir’de de yapıldı. İzmir’de yapılan operasyonlar kapsamında şu ana kadar 72 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Eş zamanlı baskınlarla gözaltına alınan kişiler emniyete götürüldü.

KOCAELİ'DE MAHREM İMAMLARA OPERASYON: 17 GÖZALTI

Fethullahçı Terör Örgütünün emniyet yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, Kocaeli'nde mahrem imam oldukları iddia edilen 17 kişi gözaltına alındı.

Fethullahçı Terör Örgütünün emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sivil mahrem imamı olan bin kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon kapsamında sabah erken saatlerde Kocaeli'de de bir çok adrese baskın düzenlendi.

Şuana kadar 17 ismin gözaltına alındığı operasyon halen devam ediyor. Gözaltına alınan kişilerin, sivil mahrem imam oldukları ve kripto kişiler arasında yer aldıkları öğrenildi.

ANTALYA’DA FETÖ OPERASYONU: 17 GÖZALTI

Ankara merkezli Antalya’da gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ-PDY) yönelik operasyonda emniyet imamı olduğu belirtilen 17 öğretmen gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya'da örgütün emniyet teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar kapsamında Antalya’da da emniyet imamı olduğu belirtilen 17 öğretmen gözaltına alındı.

BURSA'DA FETÖ OPERASYONU: 51 GÖZALTI

Bursa'da, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik bu sabah düzenlenen operasyonda 51 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince yürütülen operasyonda gözaltına alınan aralarında öğretmen, sağlık çalışanı ve işadamlarının da bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin sivil olmalarına rağmen emniyet içindeki FETÖ yapılanmasını yönettikleri, tayin, atama ve rütbe tercihlerini organize ettikleri iddia edildi.

ESKİŞEHİR'DE 26 GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 81 ilde başlatılan operasyon kapsamında Eskişehir'de de 26 gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, “Emniyet teşkilatı içindeki FETÖ üyelerinin sivil mahrem imamı olan 81 ilde bin kişi hakkında gözaltı kararı verilmiştir” diye açıkladığı operasyon kapsamında Eskişehir'de de haklarında gözaltı kararı bulunan 26 şüpheliden 17'si yakalandı. Güvenlik güçlerinin 9 şüphelinin yakalanması için operasyonlarını sürdüğü öğrenildi.

VAN’DA FETÖ OPERASYONU; 5 GÖZALTI

Ankara merkezli 81 ilde başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonları kapsamında Van'da da 5 kişi gözaltına alındı.

FETÖ’nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi. Emniyet teşkilatı içindeki FETÖ üyelerinin sivil mahrem imamı olduğu iddiasıyla 81 ilde bin kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon kapsamında Van'da da 36 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirtildi. Sabah saatlerinde Van'da başlatılan operasyonda kapsamında 5 kişi gözaltına alınırken, 6 şüphelinin tutuklu olduğu ve meslekten ihraç edilen diğer şüphelilerin ise arandığı belirtildi

TRABZON'DA 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

FETÖ'nün emniyet teşkilatını kapsayan mahrem yapılanmasına yönelik olarak Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı düzenlenen operasyon kapsamında Trabzon'da 4 FETÖ mensubu gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.

KAYSERİ'DE FETÖ OPERASYONU: 43 GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 81 ilde FETÖ’nün emniyet teşkilatı içindeki üyelerinin sivil mahrem imamı olanlar hakkında verdiği gözaltı kararı sonrasında Kayseri'de 43 kişi gözaltına alındı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabahın erken saatlerinde yapılan operasyon yapıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın aldığı karar sonrasında Kayseri'de 94 kişiden 43'ü yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan Adli Tabiplik'te doktor kontrolünden geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılar, haklarında başlatılacak olan işlemler için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

EDİRNE'DE 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) yönelik Ankara merkezli operasyon kapsamında Edirne'de 2 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri de operasyon kapsamında M.T ve N.G'yi gözaltına aldı.

NİĞDE'DE 6 EMNİYET İMAMI YAKALANDI

Niğde'de FETÖ/PDY'nin emniyet imamı olduğu belirtilen 6 kişi gözaltına alındı.

Niğdede KOM ekipleri 9 adrese eşzamanlı operasyon gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen emniyet içindeki mahrem imamlara yönelik operasyonlar sonunda 6 kişi yakalandı. 3 örgüt mensubunun yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

MANİSA'DA 20 GÖZALTI

Ankara merkezli ülke genelinde yapılan FETÖ/PDY operasyonunda, Manisa'da 20 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatlarıyla FETÖ/PDY'ye yönelik Ankara merkezli 81 ilde bu sabah eş zamanlı operasyon düzenlendi. Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri de ilde, aralarında kamudan ihraç edilmiş olan kamu personeli ile sivillerin de bulunduğu toplam 20 kişiyi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

AFYONKARAHİSAR'DA FETÖ OPERASYONU: 12 GÖZALTI

Türkiye genelinde başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan çoğunluğu ihraç edilen kamu görevlisi 16 kişiden 12’sinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ankara Cumhuriyet başsavcılığı tarafından Türkiye genelinde 81 ilde başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından yapılan eş zamanlı baskınlarda Afyonkarahisar’da 12 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Soruşturma kapsamında 16 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılırken, şahısların çoğunluğunun önceki dönemlerde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen eski kamu görevlileri olduğu ifade edildi. Gözaltına alınanlar arasında esnafların da olduğu bildirildi.

Operasyonla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

KÜTAHYA'DA ANKARA MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 7 GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 81 ilde FETÖ/PDY'nin emniyet mahrem yapılanmasına yönelik başlattığı operasyon kapsamında Kütahya'da 7 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının ilgili soruşturma dosyasına istinaden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının koordinesinde FETÖ/PDY emniyet mahrem yapılanmasına yönelik yürütülmekte olan soruşturması kapsamında, Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri, il merkezinde eş zamanlı 12 adrese operasyon yaptı. Operasyonda 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 5 şüphelinin de arandığı belirtildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

48 GÖZALTI DAHA

Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Kilis illerinde emniyet imamı oldukları iddia edilen 48 kişi gözaltına alındı.

ADIYAMAN

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, kent merkezinde çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, "emniyet imamı" olduğu iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Zanlıların evlerinde yapılan aramada, bazı dokümanlar ele geçirildiği öğrenildi.

KAHRAMANMARAŞ

Ankara merkezli Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında, aralarında daha önce meslekten ihraç edilen akademisyen ve öğretmenlerin bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezi ve ilçelerinde 37 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Haklarında yakalama kararı bulunan 24 kişi gözaltına alındı. Diğer 13 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

MALATYA

Ankara merkezli Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında Malatya'da 17 kişi gözaltına alındı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, kent merkezinde çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda şu ana kadar 17 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

KİLİS

Operasyon kapsamında, Kilis'te de çiftçilik yaptığı öğrenilen bir kişi gözaltına alındı. Zanlı, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.