Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, uyuşturucu ile mücadelede kararlılığın devam ettirilmesi, mevcut durumun tespit edilmesi, ilave alınacak tedbirler ve sosyal farkındalık projelerinin planlaması amacıyla İçişleri Bakanlığı koordinesinde bugün 81 il, 922 ilçede, saat 09.30'da eş zamanlı "Uyuşturucu ile Mücadele Toplantıları" yapılacak.

İllerde valiler, ilçelerde kaymakamlar başkanlığında yapılacak toplantılara il ve ilçelerin belediye başkanları, emniyet müdürleri, jandarma komutanları, bakanlıklarımızın il/ilçe müdürleri, üniversite temsilcileri, sağlık kurumlarının temsilcileri, sivil toplum kurumları temsilcileri katılacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Adana’da, bakan yardımcıları da Kocaeli, Balıkesir, Eskişehir ve Ardahan'da toplantılara bizzat katılacak. Uyuşturucu ile mücadelenin artan kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Polis sorumluluk bölgesinde 22 bin 829, jandarma sorumluluk bölgesinde 4 bin 6 güvenlik personeli, 
81 ilde toplam 26 bin 835 güvenlik personeli, öncelik durumuna göre kategorilere ayrılmış okullarımızda görev yapacaktır ayrıca diğer tüm okullarda yaklaşık 20 bin 'güvenli eğitim koordinasyon görevlisi' ile okullarımızın hem asayiş hem de uyuşturucu noktasında daha güvenli hale getirilmesi sağlanacaktır." dedi