8 gündür aralıksız devam eden orman yangınları hakkında Marmaris'te kameralar karşısına geçen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangınlarda son durum hakkında bilgilendirme bulundu. Pakdemirli, devam eden orman yangınlarıyla ilgili, "Şu an çok ciddi bir savaş veriliyor. Herkesi sabırlı ve sağduyulu olmaya davet ediyorum." dedi.

Bekir Pakdemirli, '28 Temmuz-3 Ağustos arasında 38 ilde bu tarihler arasında 163 yangın çıktı. 152 tanesi söndürüldü.' ifadesini kullandı.

Öte yandan Pakdemirli, 11 noktada çıkan orman yangınlarının söndürme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Bakan Pakdemirli, 'Bu yangınlar normal mi?' sorusuna ise, 'Yani küresel sıcaklık ve kuraklıkla beraber tüm dünyada küresel anlamda ciddi bir yangın riski var. Rusya'da, Sibirya yılbaşından beri en az 1,88 milyon hektar orman alanı yangınlarda zarar gördü. Yani 2 milyon hektar desek bugün Türkiye'nin ormanlarının yüzde 10'u kadar bir alan Sibirya'da ve Rusya'da yanmış durumda." şeklinde cevap verdi.

Yangınlarda şu ana kadar Muğla'da 1 Antalya'da 7 kişi hayatını kaybetti.

Yangınlara müdahale eden bir helikopterin düştüğü iddia edilmişti. İddiaların ardından OGM, sosyal medya platformu Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Paylaşımda, 'Sosyal medyada dolaşıma giren Muğla/Köyceğiz bölgesinde yangın söndürme helikopterinin düştüğü haberleri asılsızdır. Vatandaşlarımızı, sadece resmî ve yetkili makamların açıklamalarını dikkate almaya davet ediyoruz.' ifadesine yer verildi.

Antalya ve Muğla'daki yangınlar için EGM, 112 TOMA ile yangınlara müdahale edildiği bildirildi.

Muğla'da 2 bini orman teşkilatı mensubu olmak üzere 4 bin 280 personel yangınlara müdahale ediliyor.