Nijerya ordusu yetkilileri, uzun süre aç kalan Boko Haram üyesi 76 kişinin askere teslim olduklarını duyurdu. İsminin gizli kalmasını isteyen üst düzey rütbeli asker, aralarında kadın ve çocuk çocukların da olduğu onlarca insanın Maiduguri’deki askeri karargâhta gözaltında tutulduklarını ifade etti.

Örgüt üyelerinin Maiduguri’ye yaklaşık 100 kilometre mesafedeki Gwoza’da teslim olduları bilgisi paylaşıldı. Teslim olan Boko Haram militanlarına kışlaya kadar eskortluk eden ‘Öz Savunma Birlikleri’ üyesi bir sivil savaşçı basına açıklamasında, “ Bir çok örgüt üyesi daha teslim olmak istiyor.” dedi.

Nijerya’da son Eylül ve Ekim aylarında da bir çok örgüt üyesi teslim olmuştu

Nijerya’da geçtiğimiz Nisan iktidara gelen eski komutan Muhammed Buhari, seçmenlerine Boko Haram’a karşı etkili mücadele sözü vermişti.. Buhari 10 aylık iktidarında komutanları yeniledi ve örgütle mücadele merkezini başkent Abuja’dan, Boko Haram’ın etkili olduğu kuzeydoğu bölgesine taşıdı. Halihazırda Nijerya ordusunun, örgütün ikmal yollarını keserek militanlara bazı bölgelerde büyük darbe vurduğu söyleniyor

Son dönemlerde mücadelesini Kamerun, Çad, Nijer gibi komşu ülkelere de yayan Boko Haram örgütü, hükümete başkaldırdığı son 6 yılda 20 binden fazla insanın ölümünden sorumlu tutuluyor.