Hükümet, müjdesini verdiği yeni yapılandırma için düğmeye bastı. 73 milyar liralık yapılandırma tasarısı, Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Tasarı, 19 Ağustos 2016'da yürürlüğe giren yapılandırma kanunu kapsamına giren alacak türleri ve alacaklı idareler esas alınarak, bu idarelerin 31 Mart 2017'ye kadar olan kesinleşmiş alacaklarını yapılandırıyor. Daha önceki yapılandırma kapsamında başvuru yapamamış borçlulara da yeni bir imkan tanınıyor. Ancak yapılandırmadan yararlanan ve taksit ödemeleri devam eden borçluların, yapılandırılan borçları kapsam dışında tutuluyor.

FAİZ SİLİNİYOR
Tasarıya göre; düzenlemeden yararlanmak isteyenlerin, 30 Haziran sonuna kadar başvuruda bulunmaları gerekecek. Hesaplanan tutarların tamamı ilk taksit yatırma süresi içinde peşin ödenirse, bu tutarlara herhangi bir faiz uygulanmayacak ve feri alacaklar yerine Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak. Taksitle ödemek isteyenlere ise 36 aya kadar vade yapılabilecek.

9 MİLYONU İLGİLENDİRİYOR
Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Uygun bir takvim üretilirse 2 Mayıs'ta komisyonda görüşmelere başlanacak" dedi. 8-9 milyon vatandaşı ilgilendiren yeni uygulamayla yaklaşık 73 milyar liralık alacağı yapılandıracaklarını ifade eden Ağbal, "Mevcut yapılandırma kendi takvimlendirmesine uygun olarak gidecek. Mükelleflerimiz Mayıs'ta normal taksitlerini ödeyecek. Yeni yaptığımız kanunda ise başvuruları Haziran ayı içinde alacağız" dedi.

MUAYENE MÜJDESİ
Halen araç muayenesi yaptırabilmek için vergi, ceza gibi borçların olmaması gerekiyor. Düzenleme ile bu konuda müjde geldi. Yasa kapsamında ödenecek Motorlu Taşıtlar Vergisi için taksit ödeme süresince fenni muayene izni verilecek.

Takvim