Geçen hafta Türk Telekom Stadı'nda oynanan maçta şampiyonluktaki direkt rakibi Medipol Başakşehir'i 2-1 yenerek 2018-2019 sezonunu şampiyon olarak tamamlamayı garantileyen Galatasaray, Demir Grup Sivasspor deplasmanında 2 farklı öne geçse de karşılaşmadan puansız ayrıldı.

Büyük bir rotasyona giden takım geçen haftaya göre 9 farklı isimle sahaya çıktı. Henüz 2. dakikada Martin Linnes ile öne geçen Galatasaray, 34. dakikada Linnes'in bu sefer gol pasını verdiği pozisyonda Muğdat Çelik ile farkı ikiye çıkarmayı başardı.

İlk yarının sonlarında ise Demir Grup Sivasspor'un golleri geldi. Ev sahibi ekip 43'te Sergiy Rybalka ve 45'te Hakan Arslan ile üst üste goller buldu ve ilk yarı 2-2 berabere tamamlandı.

İkinci yarıda da önemli fırsatlar yakalayan Demir Grup Sivasspor, 77'de Rybalka'nın maçtaki ikinci golü ile öne geçmeyi başardı. Bu golden hemen sonra Aroune Kone farkı ikiye çıkaran golü attı: 4-2

2 farklı öne geçtiği maçta 4 gol yiyerek geriye düşen Galatasaray, 82'de Muğdat'ın karşılaşmadaki ikinci golü ile skoru 4-3'e getirdi. Kalan sürede tabela değişmezken, Demir Grup Sivasspor sahadan 4-3 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Galatasaray, şampiyon olduğu sezonu 34 maçta aldığı 20 galibiyet, 9 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile 69 puanda tamamladı. Galatasaray, bu 34 maçta 72 gol atarken, kalesinde ise 36 gol gördü. Ayrıca sarı kırmızılı ekip Türk Telekom Stadı'ndaki 17 maçın hiçbirisinde yenilmedi ve 13 galibiyet ve 4 beraberlik aldı. Galatasaray, deplasmanda ise 17 maçta 7 galibiyet 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı.

Demir Grup Sivasspor ise sezonu 41 puanda tamamlarken, puan cetvelindeki son sırası tamamlanacak 34. hafta maçlarının ardından belli olacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

2. dakikada Donk'un pasında topla buluşan ve ceza sahasına giren Linnes'in şutu filelerle buluştu. 0-1

23. dakikada sağ kanattan Diabate'nin ortasında ceza yayı içinde Erdoğan’ın vuruşunda top dışarı çıktı.

30. dakikada Sinan’ın pasında topla buluşan Muhammed’in sert vruşunda top kaleci İsmail'in kucağında kaldı.

34. dakikada Selçuk’un pasında topla buluşan Linnes, topu penaltı noktasındaki Muğdat'a gönderdi. Muğdat şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-2

43. dakikada kullanılan köşe atışında ceza sahası içinde Rybalka topu ağlara gönderdi. 2-1

45. dakikada Erdoğan'ın şutunda top kaleci İsmail'den döndü. Dönen topu Hakan filelere yolladı. 2-2

İKİNCİ YARI

51. dakikada Galatasaray'ın atağında sağ kanatta topla buluşan Muğdat, topu Linnes'e bırakmak istedi ancak top kalecide kaldı.

66. dakikada Torje’nin ceza sahası dışından kullandığı sert şutunda kaleci İsmail topu çıkartmayı başardı.

72. dakikada Donk topu sağ çizgiden arka direkteki Sinan'a gönderdi. Sinan'ın şutunda kaleci Ali topu çıkarttı.

77. dakikada Özer’in pasında topla buluşan Rybalka, sert bir şutla topu ağlarla buluşturdu. 3-2

79. dakikada Rybalka ceza sahası dışından sert bir şutla topu kaleye gönderdi. Kaleci İsmail’in çevirdiği topu Kone ağlarla buluşturdu. 4-2

82. dakikada Donk'un pasında topla buluşan Ömer topu ceza sahası içerisine ortaladı. Muğdat, kafası ile topu ağlarla buluşturdu. 4-3

DG Sivasspor: 4 - Galatasaray: 3

Stat: Yeni 4 Eylül

Hakemler: Zorbay Küçük xx, Erdem Bayık xx, Murat Ergin Gözütok xx

Sivasspor: Ali xx, Mattias xx, Douglas xx, Oliveira xx (Papp dk. 67 xx), Ziya xx, Erdoğan xx (Torje dk. 65 xx), Özer xx, Rybalka xx, Diabate xx, Hakan xx, Muhammet xx (Kone dk. 58 xx)

Yedekler: Uğur, Mert, Tolgahan, Fatih

Teknik sorumlu: Ersel Uzğur

Galatasaray: İsmail xx, Linnes xx, Semih xx, Emre xx (Ömer dk. 57 xx), Marcao xx, Selçuk xx, Sinan xx, Donk xxx, N’Diaye xx (Onyekur dk. 46 xx), Yunus xx (Ahmet dk. 76 ?), Muğdat xx

Yedekler: Batuhan, Atalay, Ali,Celil

Teknik sorumlu: Levent Şahin

Goller: Rybalka (dk. 43 ve 77), Hakan (dk. 45), Kone (dk. 79) (Sivasspor), Linnes (dk. 2) Muğdat (dk. 34 ve 82) (Galatasaray)

Sarı kartlar: Özer, Rybalka (Sivasspor), Onyekur (Galatasaray)

NOTLAR...

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Demir Grup Sivasspor'a konuk olan şampiyon Galatasaray, son maçına göre kadroda 9 değişiklikle sahada yer aldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ligde Medipol Başakşehir ile oynadıkları müsabakada görev alan futbolculardan büyük çoğunluğuna Sivas deplasmanında kadroda yer vermedi.

Tecrübeli teknik adam, ligin 33. haftasındaki Medipol Başakşehir karşısında ilk 11'de sahaya sürdüğü Muslera, Mariano, Belhanda, Fernando, Luyindama, Nagatomo, Feghouli ve Diagne'yi 18 kişilik kadroya almadı, Onyekuru'yu ise yedek soyundurdu.

Galatasaray, Sivasspor deplasmanında sahaya İsmail Çipe, Linnes, Emre Taşdemir, Semih Kaya, Marcao, Donk, Selçuk İnan, Ndiaye, Sinan Gümüş, Muğdat Çelik, Yunus Akgün 11'iyle çıktı.

Onyekuru'nun yanı sıra Batuhan Ahmet Şen, Ahmet Yılmaz Çalık, Ömer Bayram, Atalay Babacan, Ali Yavuz Kol ve Celil Yüksel ise yedek kulübesinde oturdu.

Batuhan Ahmet Şen, Atalay Babacan ve Celil Yüksel Galatasaray ile Sivasspor 21 Yaş Altı Takımlarının bugün yaptığı maçta sahada yer aldı. Atalay Babacan, bu maçta bir de gol attı.

- Terim locadan izledi

Galatasaray-Medipol Başakşehir maçında tribüne gönderilen ve tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edilen teknik direktör Fatih Terim, hakkındaki tedbir kararından dolayı yedek kulübesinde yer alamadı. Terim, karşılaşmayı locadan izledi, yedek kulübesinde ise yardımcı antrenör Levent Şahin oturdu.

Fatih Terim, bu sezon 11. haftadaki Fenerbahçe derbisinin ardından PFDK'nin verdiği toplam 10 maçlık ceza nedeniyle bir süre yedek kulübesinden uzak kalmıştı.

- Sivasspor'da 3 değişiklik

Kırmızı-beyazlı ekip, ligde son maça göre kadroda 3 değişiklikle sahada yer aldı.

Sivasspor Teknik Direktörü Hakan Keleş, ligin 33. haftasındaki Ankaragücü maçı kadrosunda görev verdiği kaleci Tolgahan Acar ile Uğur Çiftçi ve Paul Papp'ı bu maçta yedek oturttu. Bu futbolcuların yerine kalede Ali Şaşal Vural, sol bekte Ziya Erdal ve orta sahada Erdoğan Yeşilyurt ilk 11'de görev aldı.

- Tribünler boş kaldı

Sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray taraftarları kale arkası tribünde kendileri için ayrılan bölümü büyük oranda doldurarak takımlarına destek oldu.

Kırmızı-beyazlı taraftarlara ayrılan bölümde ise büyük boşluklar dikkati çekti.

Sivasspor takımı, "Yeni Darülaceze'yi birlikte yapalım" pankartıyla sahaya çıktı.

Öte yandan 21 Yaş Altı Lig'de deplasmanda Sivasspor'u 3-0 yenen Galatasaray, sezonu şampiyon tamamladı.