Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Göztepe ile Atiker Konyaspor, Bornova Stadı'nda karşı karşıya geldi. Zorlu mücadeleyi ev sahibi Göztepe, Jerome, Yasin ve Andre Castro'nun golleriyle 3-2 kazandı. Atiker Konyaspor'un sayısıları ise Yatabare ve 90+5. dakikada Ömer Ali Şahiner'den geldi.

Alınan bu sonuç sonrası Göztepe puanını 12'ye çıkarırken ligdeki ikinci yenilgisini alan Atiker Konyaspor ise 11 puanda kaldı.

Meteorolojinin günlerdir İzmir bölgesi için yaptığı "kasırga" uyarıları Göztepe-Atiker Konyaspor maçında zorlukları da beraberinde getirdi. Yoğun yağışın bulunduğu İzmir'de Bornova Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın 3. dakikasında elektrikler kesildi, sonrasında da top patladı. Yaşanan tüm aksiliklere rağmen hakem Mete Kalkavan maçı oynattı.

Ağır zemine rağmen iki takım da mücadeleye tempolu başladı. Seyircisinin de desteğini arkasına alan ev sahibi Göztepe, 24. dakikada Jerome ile golü buldu.

GOL: Sol kanattan Yasin Öztürk'ün kullandığı köşe vuruşunda ceza alanı içinde savunma oyuncularına rağmen Jerome'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

Bayram Bektaş'ın öğrencileri dakikalar 41'i göstediğinde ise son haftaların formda ismi Yasin Öztekin ile farkı 2'ye çıkardı. Tecrübeli oyuncu attığı bu golle aynı zamanda ilk yarının skorunu belirledi.

GOL: Kaleci Beto'nun rakip yarı sahaya gönderdiği meşin yuvarlak, hava topu mücadelesinde sekerek, Atiker Konyasporlu Selim Ay'ın önüne düştü. Selim'in kontrol edemediği topu kapan Yasin Öztekin'in, ceza alanına girdikten sonra attığı şutta meşin yuvarlak filelere gitti: 2-0.

Müsabakanın ilk yarısını Göztepe 2-0 önde bitirdi.

İkinci devreye Atiker Konyaspor golle başladı. Konuk ekip 49. dakikada Mustapha Yatabare'nin golüyle farkı 1'e indirdi.

GOL: Hurtado'nun sağ kanattan yaptığı ortayı çok iyi tamamlayan Yatabare ağları havalandırdı: 2-1

İkinci yarıda topa daha fazla sahip olan Atiker Konyaspor, 61. dakikasında kalesinde bir gol daha gördü. Göztepe'de bu kez sahneye çıkan isim Andre Castro oldu. Portekizli oyuncu attığı golle farkı yeniden 2'ye çıkardı.

GOL: Jerome'un asistinde ceza sahasında topla buluşan Andre Castro'nun vuruşu ağlarla buluştu: 3-1

Maçın uzatma dakikaların Atiker Konyaspor, Ömer Ali Şahiner ile farkı 1'e indiren golü buldu. Başarılı oyuncu attığı golle skoru 3-2 yaptı.

GOL: Traore'ye atılan uzun topun ardından, başarılı oyuncu pasını Hurtado'ya verdi. Hurtado'nun içeri pasında ise Ömer Ali'nin vuruşu ağlarla buluştu: 3-2

Kalan dakikalarda iki takım da çabaları sonuç vermedi ve 90 dakika ev sahibi Göztepe'nin 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.