Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın 'İdlib'de 36 şehidimiz var' açıklamasını yaptığı toplantıda, gülerek Donald Trump ile ilgili diyaloğunu anlatması, sosyal medyada tepkiye neden oldu.

Erdoğan, Suriye'de yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak yaptığı açıklamada 'Suriye meselesi Türkiye için macera değildir' ifadelerini kullandı. Erdoğan, 'İdlib'de şehit olan asker sayısı 36'ya çıktı. Şehit düşen her evladımızın acısı yüreğimizi dağlıyor. Şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Rusya Devlet Başkanı Putin ve ABD Başkanı Trump ile yaptığı görüşmeleri de anlattı. Erdoğan, Suriye'ye ilişkin Trump'la yaptığı konuşmasının son bölümünü gülerek anlattı. Erdoğan'ın gülmesi sonrasında AK Partili vekiller o sözlere güldü ve alkışladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o sözleri şöyle:

'Dün Sayın Putin'e de söyledim, sizin orada ne işiniz var? Bizim önümüzden çekilin, bizi rejimle baş başa bırakın. Rusya'nın Suriye'de menfaatleri nedir inanın bunu çözebilmiş değiliz. Trum diyor ki 'Burada Putin'in ne isteği var?' Ben de 'Kamışlı'da bir petrol olayı var bunların' dedim. 'Orada petrol var mı' dedi. 'Orada petrol var' dedim. 'Ama Deyrezor kadar yok' dedim.'

Halkweb