Geçtiğimiz günlerde Atilla Kaplakarslan’nın başkanı olduğu Engelsiz Yaşam Vakfı’na akülü tekerlekli sandalye almak için başvuran yüzde seksen engelli Yelda Seren vakıf aracılığıyla sesini de duyurmak istedi. Akülü tekerlekli sandalyesini Atilla Kaplakarslan’dan teslim alan Yelda Seren’in en büyük arzusu ise yeniden hayatına dönmek.

Şimdiye kadar çeşitli işlerde kısa süreli çalışan ve her seferinde başarılı olduğu halde çeşitli sebeplerle işten çıkartılan genç kadın umudunu kaybetmemiş. Altı yıl önce ailevi sebepler nedeniyle annesi ve 15 yaşındaki kız kardeşi ile Ayvalık’tan İstanbul’a gelen Yelda’nın oldukça acılı ve zorlu bir hayat öyküsü var. Bebekliğinde ateşlenerek havale geçiren Yelda, bedeninin yüzde seksenini kaybederek hayata engellerle başlamış. Hiç okula gitmeden evde kendi kendine aldığı eğitimle ortaokul seviyesine ulaşmış. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından seviye testine tutularak ortaokul seviyesi belgesi ile şimdi açık öğretimde eğitimine devam ediyor.

Bilgisayar programlarını kısa zamanda öğrenerek iş hayatına atılan Yelda, annesine ve lise öğrencisi kız kardeşine de bakıyor. Ancak şu sıralar yine işsiz kalan genç kadın “Sesimi duyan var mı?” diye haykırarak sesinin duyulmasını bekliyor. Yelda “Çevremdeki insanlar devletten yardım al evinde otur diyorlar. Ben aldığım devlet yardımı ile geçinemiyorum. Ev kiram, kardeşimin okul masrafları için çalışmak zorundayım. İş verip sigortamı yatırıp maaş vermek istemeyenler oldu. Hazır kazanan değil üreten biri olarak ayakta durmak istiyorum. Vakıf başkanı Atilla Kaplakarslan bana destek oldu ve sesimi duyurmamı sağladı” dedi.