Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarının ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonlarda terör örgütü PKK'ya büyük darbe vuruldu.

Geçen yılın temmuz ayından bu yana Muş, Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van, Bingöl ve Irak'ın kuzeyi başta olmak üzere düzenlenen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı yaklaşık 7 bin 600 oldu.

Operasyonların tamamlandığı yerleşimler ile kontrolün ele geçirildiği bölgelerdeki arama tarama çalışmaları kapsamında da evlere, bahçelere ve yollara döşenen binlerce patlayıcı imha edildi.

PKK'lı teröristlerin patlayıcıları özellikle dolap, beşik, soba, buzdolabı, tencere ve valizlerin içi ile kapıların arkasına tuzaklayarak insan yaşamını hiçe saydıkları görüldü.

Terör örgütünün tehdit oluşturduğu Muş, Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van ve Bingöl'de 4 bin 600 terörist etkisiz hale getirilirken, Irak'ın kuzeyindeki hedeflere yönelik hava harekatlarında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bini buldu.

TERÖRİSTLER KENTLERDEN TEMİZLENDİ

Kazdıkları çukurlara ve kurdukları barikatlara yerleştirdikleri patlayıcılarla halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden PKK'lı teröristler, yapılanmaya çalıştıkları şehirlerden kararlılıkla devam eden müşterek operasyonlarla temizlendi.

IRAK'IN KUZEYİNDE TERÖRİSTLERE BÜYÜK KAYIP

Irak'ın kuzeyindeki bölücü terör örgütüne ait hedeflerin bulunduğu Metina ve Hakkurk ile Gara, Zap ve Kandil'e yönelik hava harekatlarında ise teröristlere büyük kayıp verildi.

Hava harekatları kapsamında örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin yer aldığı 3 bini aşkın terörist etkisiz hale getirildi, silah, sığınak, barınak ve mağaralar imha edildi.